10 godina nakon prve regionalne lezbijske feminističke konferencije i 10 godina nakon osnivanja Lezbijske grupe Kontra (1997), lezbijske feminističke aktivistkinje iz regije bivše Jugoslavije, koje su organizirale i sudjelovale na prošlim skupovima, odlučile su organizirati Regionalni lezbijski feministički aktivistički sastanak u Zagrebu. Prošle su tri godine od zadnjeg okupljanja lezbijki, pa je bilo važno da se grupa sastane i promišlja o trenutnom status lezbijki feministkinja i lezbijki općenito na području bivše Jugoslavije. Aktivistkinje iz Lezbijske grupe Kontra su prikupile sredstva potrebna za održavanje sastanka i odradile logistiku sastanka.

Na sastanku u Zagrebu ustanovljena je nova mreža lezbijki feministkinja aktivistkinja iz regije, pod nazivom Lezbijska feministička akcija (LFA).

Ova okupljanja lezbijki feministkinja iz regije zamišljena su kao radni sastanci na kojima se raspravlja o aktivizmu u regiji i šire. Cilj sastanka je bio razmjena znanja i ideja kako bismo mogle uobličiti stav lezbijskog aktivizma danas i utvrditi područja za buduće akcije i suradnju između lezbijki feministkinja aktivistkinja i grupa. Također, cilj sastanka je bio razgovarati o kontekstu lezbijskog feminističkog aktivizma u odnosu na feministički aktivizam, LGBTIQ aktivizam, Q aktivizam, ljudskopravaške zahtjeve donatora i dionika. Raspravljale smo o rpomjenama u društvenom i političkom kontekstu, zakonima, državnim politikama i reakcijama zajednice na širi LGBT pokret od prije deset godina do danas.