Svaka prilika da javno progovorimo o nasilju nad ženama izuzetno je važna. Također je važno da se u takvim prilikama ne zaboravi na lezbijke koje doživljavaju i nasilje iz mržnje zbog svoje spolne orijentacije. Danas smo sudjelovale na okruglom stolu u organizaciji Veleposlanstvo Španjolske u Republici Hrvatskoj i Europski Dom Zagreb. Osvrnule smo se na najnovije slučajeve nasilja nad ženama – slučajeve silovanja, partnerskog nasilja, nasilja iz mržnje prema lezbijkama i upozorile na strašne propuste državnih institucija u pružanju zaštite žrtvama i sankcioniranju počinitelja.

Na okruglom stolu su prezentirale Rada Boric, jedna od osnivačica Centar za ženske studije, Jelena Veljača iz inicijative Spasime, Tena Šimonović , zamjenica Pučke pravobraniteljice i Sanja Juras iz Lezbijske grupe Kontra.

Pozivamo još jednom sve da se pridruže prosvjedima protiv sustavnog nasilja nad ženama koji će se u subotu održati u Zadru, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Varaždinu, Bjelovaru, Labinu, Korčuli, Čazmi i Dugom Selu!