Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Zagrli me jako (2001.) autorice Jasne Klančišar te razgovor s fotografkinjom 17.11.2014. u 20h u LGBT centru (Petrinjska 27, Zagreb).
Zagrli me jako (Squezee Me Tight) priča je o intimnom prostoru koji bezgranično ispunjavaju osjećaji, pogledi, dodiri i misli. To je prostor koji se neprestano mijenja: u jednom trenutku želimo ga podijeliti, a već u drugom želimo ga samo za sebe. Može biti poput zagrljaja: slab, tako da nas ostavlja hladnima, ili topao i jak, grčevit ili gušeći. Ova serija fotografija prati ljubav, ali ne samo kao erotski odnos. Opisuje ju prije svega kao skrb i bliskost dvaju srca.
Prilikom otvorenja ćemo porazgovarati s Jasnom o izložbi te diskutirati o fotografiji, vizualnoj umjetnosti i LGBTQ* identitetima u Sloveniji.
Izložba je otvorena do 14.12.2014. u LGBT centru (Petrinjska 27, Zagreb). Raspored dana kada je otvorena izložba pratite na www.kontra.hr.

Jasna Klančišar diplomirala je i magistrirala na akademiji FAMU (Filmova a Televizni Fakulta Akademie Muzickych Umeni) u Pragu, smjer fotografija. Od 1991. svoje radove izlaže na samostalnim i skupnim izložbama kod kuće i u inozemstvu. Osim autorskoga rada od 1990. surađuje s nevladinim organizacijama zalažući se za prava LGBTQ* populacije u Sloveniji. Počela je kao fotografkinja u diskoteci Roza, dokumentirala i druge aktivnosti organizacije te sudjelovala u stvaranju Revolvera, Pandore, Lezbozina, kao i vizualnog identiteta Žive književnosti. Stvorila je izložbeni prostor u baru Open i tamo organizirala izložbe. Bila je kustosica tri skupne izložbe na Lezbijskoj četvrti 2012. i 2013. te suorganizatorica projekta Dani raznolikosti. Predaje fotografiju na Akademiji za vizualne umjetnosti A.V.A. i Višoj strukovnoj školi Sežana, smjer fotografija.

www.jasnaklancisar.net

Info:
kontra@kontra.hr
098 420 942
www.kontra.hr