9.2.2014. // 18h // LGBT centar-Petrinjska 27
Nagradimo se za kraj tjedna književnom poslasticom. Književna mjesečnica u veljači predstavlja Aidu Bagić. Razgovaramo o LGBT temama u književnosti, pisanju, životu, aktivizmu. Čitamo i pričamo o knjizi proze „Znam li ja gdje živim“ i knjizi poezije „Ako se zovem Sylvia“.

Aida Bagić je diplomirala opću lingvistiku i filozofiju te magistrirala političke znanosti. Radila je kao novinarka, peračica suđa, prodavačica, manekenka, prevoditeljica s engleskog i njemačkog jezika, urednica časopisa. Osnivala je feminističke i mirovne organizacije, jedno društvo s ograničenom odgovornošću i jedan obrt. Podučavala kreativno pisanje, komunikacijske i facilitacijske vještine, slova, brojke i vezanje žniranaca. Predavala je o vlastitim sobama, autonomnim ženskim prostorima, međunarodnoj pomoći ženskom pokretu i saborskim odborima, pisala o društvenoj odgovornosti poduzeća, volonterstvu, seksualnim manjinama i mirovnom odgoju, o stablima, užitku i pjesnikinjama. U slobodno vrijeme vježba jogu i uči trčati. Piše stalno, objavljue povremeno.
Poeziju i kratke priče objavljivala je u Modroj lasti, Quorumu, Pro-Femini, Zarezu, Poeziji, časopisima Re i Riječi, Knjigomatu, zbirci Erato, na stranicama Labrisa i zidovima zahoda SC-a u sklopu FemFesta, u Laurinom spomenaru i Konturi, u Večernjem listu, 3.programu Hrvatskog radija te na raznim web portalima.