U Zagrebu je od 8. do 10. studenog održan QueerSport vikend s brojnim sportskim aktivnostima, druženjima, partijima ali i informativnim sadržajima i raspravama o problemima s kojima se susreću LGBT osobe u sportu. Sportski vikend je započeo gala događajem u LGBT centru – otvorenjem gala izložbe „Dva muškarca i jedan otok – gej vjenčanje na Visu“ kojom je prikazan performans vjenčanja i plivački maratonski podvig na Visu.

Nakon obilnog subotnjeg doručka koji su spravili/e naši/e sportaši/ce, uslijedila je diskusija o sportu u LGBT zajednici u Zagrebu i Splitu te prezentacija međunarodnih LGBT sportskih turnira. Održana je i diskusija „Žene u LGBT sportu i u sportu općenito“ na kojoj su istaknuti primjeri diskriminacije žena u sportu u svijetu i u Hrvatskoj. Također je ukazano na činjenicu da na LGBT turnirima ima poprilično manje žena nego muškaraca. Mnoge sudionice diskusije su podijelile s ostalima svoja iskustva, a zatim se zajednički krenulo u predlaganje određenih akcija u cilju borbe protiv diskriminacije žena u sportu u Hrvatskoj te poticanja većeg sudjelovanja LBT žena na međunarodnim LGBT sportskim turnirima. U sklopu QueerSport vikenda održan je i ženski košarkaški turnir na kojem su sudjelovale i košarkašice iz Beograda, treniralo se na plivačkom bazenu i na badmintonskim terenima, otvorena je nova sezona tečaja Ples za sve, a održani su i uvodni sati za nove aktivnosti qSPORT-a: pletenje i stretching/vježbe istezanja.

Za priključivanje aktivnostima qSPORT-a možete se javiti na info@qsport.info, a kako je bilo na QueerSport Weekendu možete pogledati na link