Poštovani,
Kontra i Iskorak pozivaju sve građane i građanke koji ne žele da se u njihovo ime i u ime njihovih obitelji promovira neteolerancija i mržnja da nam se pridruže u Maršu za bračnu jednakost, koji će se održati 27. svibnja 2013. godine na Zrinjevcu. 

 Tražimo jednaku pravnu zaštitu za istospolne obitelji koju uživaju raznospolne obitelji – pravo na brak i izvanbračnu zajednicu. 
Poručujemo Vladi RH da se, kad su posrijedi ljudska prava, ne smiju praviti kompromisi i nagodbe ovisno o stavu Crkve. Uloga je države upravo da štiti ljudska prava svih građana i građanki, osobito ugrožena prava manjina. 
Zakon o istospolnim zajednicama usvojen je prije devet godina. Međutim, on istospolnim obiteljima ne daje praktički nikakva prava, što uzrokuje diskriminaciju u svakodnevnom životu. 
Pravo na obiteljsku mirovinu, odsutnost s posla u slučaju bolesti ili smrti partnera/-ice, zdravstveno osiguranje po partneru/-ici i nasljeđivanje samo su neka od prava koja trenutačno nisu dostupna istospolnim parovima. 
 
Krajnje je vrijeme da državne institucije prestanu zatvarati oči pred stvarnošću i da reguliraju prava djece koja žive u istospolnim obiteljima. Riječ je o djeci koja već žive u takvim obiteljima, ali u velikoj pravnoj nesigurnosti: ona nemaju pravo na nasljeđivanje od roditelja koji im nije biološki, taj roditelj ne može ostati na bolovanju ako je dijete bolesno, ne može preko sebe dijete zdravstveno osigurati, odvesti ga u bolnicu niti posjećivati. Ako se roditelji rastanu, drugi roditelj nema pravo na viđanje niti obvezu plaćanja alimentacije. 
Marš će se održati 27. svibnja 2013. godine. Okupljat ćemo se na Zrinjevcu od 16 do 17 sati, nakon čega ćemo Praškom ulicom ići prema Trgu svetog Marka gdje ćemo razviti transparente i rainbow zastavu ispred Vlade RH i održati govore. 
Srdačan pozdrav,
Sanja Juras, koordinatorica Lezbijske grupe Kontra
Zoran Dominković, koordinator Iskoraka