17.11., 21-01h, Kset (Unska 3)
Koncert – Spice girls’ night!

L- fest, festival lezbijskog stvaralaštva, vam donosi najbolje od hrvatsko-slovenske scene! Slijedi koncertna poslastica: U pol’ 9 kod Sabe, Drvena Marija i Ksenija Jus. Subota je dan za izlazak, subota je dan za đuskanje! Bit će to luda noć, predosjećamo to! Pripremite glasnice jer pjevat ćemo i vrištati zajedno!

U pol’ 9 kod Sabe
Band koji lansira odjeb tuzi i čemeru zbog ljubavnog ili bilo kojeg drugog kraja, u njihovom se pjesmama ne ispravljaju “krive drine”, ne padaju teške riječi između posvađanih ljubavnica/ika. Pjeva se o beskrajnim kavama na suncu, žongliranju svojim i tuđim osjećajima, a autoironijom i humorom igraju se k’o vrućim kestenima.
U pol’ 9 kod Sabe sedmeročlani su bend osnovan prije tri godine u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda čiji smart indie pop okuplja hordu obožavateljica i obožavatelja.
Duhovite i melodiozne songove, žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta, pišu „kormilarka“ benda – klavijaturistica Ana Opalić, pjevačica Martina i basistica Saba. Na ostalim instrumentima su: Goran (gitara i ukulele), Marieta (saksofon), Olga (gitara) i Zrinka (bubnjevi).
Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog spoj je različitih manjinskih pozicija i kao takav odlučio je načeti neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče.
U pol’9 kod Sabe potpisuju underground himne zagrebačke feminističke queer  scene, pjesme: „Prihvaćam sve“, „Veseli svaki me kraj“, „Želim biti strejt“..  Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije.
Trenutno ih možete čuti kako rasturaju na Ceneru na Stojedinici.
www.reverbnation.com/upol9kodsabe

 
Drvena Marija
Ponekad skupina, ponekad mono band, ponekad duet ili trojac. Ali uvijek tu s hitovima koji su već postali šlageri queer scene. Repertoar banda obuhvaća šarolik spektar glazbenih numera, od tragičnih (Titanik) do ponosa i slave (Homoseksualci), a ime tu i humanitarnih natruha (Mama Tereza). Što će ovaj put izvesti glasnice popularne Mima Simić, šefice i osovine benda? Dođite i provjerite!

Ksenija Jus
Slovenska kantautorica, skladateljica i pjesnikinja. Autorica osam glazbenih zbirki.
“Autorski jezik, kojim govorim je buntovnička poezija slobodnog formata. Osobne slobode, koje živim u zemlji krutoga kapitalizma – kojega mi zadnjih dvadeset godina nameću svekolike političke elite, ne može mi uzeti nitko. Razlog je jednostavan: pošto nemam više ništa što bih još mogla izgubiti. Život sam još u mladoj dobi posvetila istraživanju i praćenju umjetnosti, tijelo sam nedavno darovala u znanstvene svrhe. Trenutno jesam. I jednom me neće biti. Imam dakle sve i ujedno ništa. Strah pred bilo kakvim gubitkom nadomjestio je osobnu vjeru u ljude. Mala greška čovječanstva je da na žalost dopušta “psihopatskim zvijerima s ljudskim licem” da u ime nacionalnih interesa siju strah, bijedu, smrt, bolest. Vrijeme je da strah potraži primjereniji planet. U odsutnosti straha je naime ljudsko lice prijaznije/ljubaznije. To što moje vrijeme u ovom trenutku najviše treba je prijaznost/ljubaznost. Ukoliko je jedini put do ljubaznosti pobuna, onda ću se s poezijom vlastitog autorskog jezika buniti protiv gubitka ljudskog dostojanstva do zadnjeg daha.”
www.xenia.aufbix.org

Za ulazak u Kset potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).