Iskorak, Kontra i Domine pozivaju Vas na otvorenje izložbe fotografija s prvog Split Pride-a u Info Zoni, Jerina 1. Otvorenje izložbe održat će se 13. travnja s početkom u 19 sati.
Kroz dva mjeseca koliko je trajao natječaj, na izložbu se odazvalo 22 autora sa ukupno 435 fotografija od kojih će na izložbi biti predstavljeno 13 autora sa izloženih 20 fotografija  većih dimenzija te 85 fotografija manjih dimenzija. Izložba prikazuje potpuno novi pogled na Pride iz različitih perspektiva. Neki su fotografi snimali iz same povorke dok su drugi bili izvan povorke dajući nam uvid u neke situacije koje do sad nismo imali priliku vidjeti.

Od predivnih fotografija vesele družine koja se bezbrižno okupljala na Đardinu do kaotičnih fotografija napadnute povorke koja je zastala na kraju Marmontove. Možemo vidjeti veliki kontrast ljubavi i mržnje koji je nastao u samo nekoliko minuta. Većina izloženih fotografija do izložbe je bila samo dio privatnog opusa autora, no izložba prikazuje sve te fotografije od kojih se mnoge po prvi puta predstavljaju javnosti. Podsjetimo se što se dogodilo 11. lipnja 2011. te ne dopustimo da se tako nešto ponovi. Izložba nas vodi u susret ovogodišnjem Prideu koji će se u Splitu održati 9.6.2012.

Dok šetate kroz izložbu, gledajući fotografije, moći ćete čuti audio snimku situacije sa Rive za vrijeme prošlogodišnjeg Pridea. Neugodno deranje i psovanje bijesnih prosvjednika u trenu će vam stvoriti atmosferu koja je vladala kako bi djelom proživjeli Pride kroz izložbu. Možda se podsjetili kako je to bilo iskusiti, možda osjetiti po prvi puta i skupiti hrabrosti pridružiti se ovogodišnjoj povorci i reći ne mržnji.

U sklopu izložbe će biti postavljen i plakat sa logom Split Pridea na koji će posjetitelji izložbe moći napisati svoje dojmove i želje vezane za ovogodišnje Pride te tako poslati poruku ljubavi i zajedništava te želju za jednakosti i tolerancijom.

Izložba fotografija s prvog Split Pride-a ostaje otvorena za sve posjetitelje do kraja travnja.

Autori fotografija:

Andrija Vrcan
Buga Cvjetanović
Damir Borčić
Egon Kurtović
Gildo Bavčević
Goran Leš
Josip Ostojić
Joško Ponos
Lazar Pavlović
Maja Prgomet
Marijo Bašić
Tonči Kranjčević Batalić
Vjeko Santrić

Prosljedite poziv prijateljima i poznanicima.