Dijelimo dvije karte za kazališnu predstavu Terapija teatra Rugantino na Maloj sceni 29.11.2011. Prve dvije osobe koje se jave na kontra@kontra.hr dobit će dvije ulaznice! Požurite!

Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava „Terapija” redateljice Maje Šimić na neuobičajen, brutalno crnohumoran i inspirativan način razotkriva čitav jedan svijet ljudi s njihovim strahovima, čežnjama, radostima, nesigurnostima….

 

Predstava je koncipirana kao serija monologa, odnosno niz obraćanja osmero likova psihoterapeutu koji se ne pojavljuje, odnosno gledalište je terapeut. Publika je pred izazovom – suočiti se s njihovim problemima,  primiti ih, ili možda pobjeći u smijeh.

Jedna od temeljnih tema predstave je neprihvaćanje vlastite seksualne orijentacije kao i neprihvaćanje iste u obiteljskom okruženju. Priča i započinje ispoviješću dvojice gay muškaraca, čija se veza raspada. Jedan od te dvojice ima problema s majkom, koja nikada nije mogla prihvatiti sinovljevu seksualnu orijentaciju, dovodeći ga u neugodne situacije i zagorčavajući mu život pokušajima kontrole.
Pored toga kroz tih osmero junaka otvaramo gledatelju i niz drugih pitanja: o bezglavoj trci za profitom, stresu na poslu, ratnim traumama devedesetih, itd. A njihova solistička logoreičnost izraz je zastrašujuće samoće i potrebe za bliskošću, kao i način da se, možda, pronađe put do malo ljudske sreće.
U  Tearpiji ćete čuti sve ono što ste nekada pomislili o ljudima, a niste se usudili ni sa kim podijeliti. Čuti ćete možda i ono što nikada niste ni mogli pomisliti o ljudima. Jer ova predstava otkriva više nego što treba. Ono što upijaju zidovi u tarapeutskim ordinacijama, nuditi će vam se kao na pladnju, jer do ljudskih slabosti je najteže doći.
Svako se od nas želi predstaviti jačim nego što zaista jest,  pokazati ovom surovom svijetu da se može preživjeti bez ijedne suze. A svima je jasno da ne može.
Zato dođite na Terapiju. Zajedno ćemo plakati. Od tuge ili radosti. To je na kraju najmanje bitno.
Terapija je prvi puta uprizorena 2008. godine u kultnom beogradskom kazalištu, Ateljeu 212.

“Sve čovjek govori danas ću, sutra ću, misli ima vremena, i život prodje. A kad prodje, nema terapije…” (Jordan Cvetanović)

Glume:
GORDANA GADŽIĆ – žena i kučka                      
SINIŠA POPOVIĆ – gay, slijepac, direktor
LUKA DRAGIĆ – gay, psihoterapeut, sin koji šuti  

Režija: MAJA ŠIMIĆ
Scena – kostim: ELVIRA ULIP
Glazba: DARKO RUNDEK
       CLAUDE DEBÜSSY

MJESTO IZVEDBE: Mala scena, Medveščak 2

TERMINI IZVEDBE:
24.11.
29.11.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Mala scena 468 3352, 468 3373, 468 3944; Teatar Rugantino 555 4035, 555 4848, rugantino@rugantino.hr

Radno vrijeme blagajne Mala scena, Medveščak 2:
ponedjeljak, utorak i srijeda: od 8 do 16 sati
četvrtak i petak: od 8 do 18 sati
subota: od 9 do 20 sati
i 2 sata prije početka svake izvedbe

www.rugantino.hr