0.11.2011.
Drage prijateljice i prijatelji,
Zajednički za LGBT ravnopravnost na radnim mjestima
Pišem vam u ime nacionalnog odbora za LGBT prava pri UNISON-u, ali i cijelog našeg sindikata, kako bih vas pozdravila povodom vaše važne, povijesne konferencije u Zagrebu 14. studenog.
Organiziranjem ove regionalne konferencije poduzimate iznimno važan korak u povećanju vidljivosti situacije u kojoj se nalaze LGBT radnici. Predugo smo se borili s poslodavcima koji poriču činjenicu da su seksualna orijentacija i rodni identitet pitanja koja se tiču rada, a da pri tome prakticiraju ili dozvoljavaju predrasude i diskriminaciju LGBT osoba. Jednakost LGBT osoba svakako pripada svijetu rada i sindikatima.  

Baš kao i vi, UNISON također radi na izgradnji savezništva između LGBT civilnih udruga i sindikata. Vjerujemo da je to iznimno važna poveznica koja svima donosi korist. LGBT radnici trebaju svoje sindikate, a sindikatima trebaju LGBT članovi.

Zahvaljujemo Adamu Rogalewskom što će prenijeti i naše pozdrave. Ne možemo vam se pridružiti jer se naša godišnja LGBT konferencija održava odmah nakon vaše. Također smo uključeni u najveću borbu u povijesti – uspjeli smo organizirati više 1.1 milijun radnika zbog organiziranja štrajka jer želim obraniti naše mirovine.  

S nestrpljenjem očekujemo izvještaje nakon konferencije kao i našu daljnju suradnju.

U solidarnosti,

Carola Towle
Nacionalna povjerenica UNISON-a za LGBT ravnopravnost
e-mail: c.towle@unison.co.uk

UNISON
130 Euston Road
London NW1 2AY
tel 0845 355 0845
www.unison.org.uk

* UNISON je najveći europski i britanski sindikat zaposlenih javnog sektora, s više od 1,3 milijuna članova. Članovi Unisona rade u javnim službama te za privatne poslodavce koji pružaju javne usluge.