U Puli je u petak, 14. listopada 2011. održan Seminar za sindikaliste o diskriminaciji na radnom mjestu, s posebnim osvrtom na diskriminaciju temeljem seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Vera Radolović, zamjenica gradonačelnika Pule, nazočila je press konferenciji u prostorijama Županijskog ureda SSSH, kojom je prilikom pred brojnim novinarima pozdravila opredijeljenost sindikata za borbu protiv svih vrsta diskriminacije, a  pogotovo LGBT osoba, te pozvala na daljnju suradnju u stvaranju već i danas multikulturalne Pule u grad bez diskriminacije. Županijski povjerenik SSSH za Istru, Slobodan Kapor, na press konferenciji je naglasio kako Savez samostalnih sindikata Hrvatske poziva sve ugrožene skupine da se učlane u sindikate u toj središnjici, kako bi mogli biti adekvatno zaštićeni od diskriminacije na radu, upozorivši da ovakav prvi susret sindikalista sa seksualnom i rodnom diskriminacijom pokazuje potrebu za pružanjem posebne pažnje tom obliku diskriminacije, koji u još uvijek patrijarhalnom društvu predstavlja tabu-temu.

 

Naime, posredstvom Ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, u suradnji s nevladinim udrugama Kontra i Iskorak, SSSH se uključio u borbu protiv diskriminacije LGBT osoba na radnom mjestu, te diskriminacije uopće. Riječ je o projektu financiranom od strane Europske unije s ciljem zaštite prava  osoba drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta.
Seminar u suorganizaciji Povjereništva SSSH za Istarsku županiju privukao je, brojne sindikalne povjerenike gotovo svih udruženih sindikata,  uključujući i predstavnicu grada Pule, načelnicu Evu Barbir, koji su vrlo intenzivno sudjelovali u raspravama o tipičnim stereotipima i predrasudama u odnosu na tzv. seksualne manjine, ali i brojne druge radnike na radnom mjestu. Sindikalisti, kako potvrđuju brojna istraživanja, nisu do sada pokazivali odgovarajuću razinu razumijevanja o potrebi sprječavanja i suzbijanja diskriminacije po bilo kojem od osnova, te se očekuje da će pulski seminar utjecati na osvješćivanje o potrebi snažnijeg sindikalnog djelovanja, osobito starijih osoba, žena, invalida, osoba „drukčije“ nacije ili vjere te seksualne orijentacije u Istri.
Slobodan Kapor je također naglasio da je radno mjesto strateško polazište za oslobađanje društva od diskriminacije, te da već i iz toga proizlazi obveza sindikata da u svoje dnevne aktivnosti uključi pitanje diskriminacije, te djeluje zajednički u suradnji s nevladinim udrugama. – U Hrvatskoj imamo dobre zakone, no oni se slabo koriste. Prava društvena promjena proizlazi iz uporabe tih instrumenata i prijava, koje su zasad još uvijek rijetke zbog straha od gubitka radnoga mjesta, ismijavanja, uznemiravanja i socijalne isključenosti. Upravo zbog u okviru projekta je objavljen i priručnik za sindikaliste „Nevidljivi radnici” koji će pomoći većoj toleranciji spram različitih i njihovoj zaštiti, naglasila  je autorica priručnika, Jasna A. Petrović iz Ženske sekcije SSSH-a, podvlačeći kako smo još daleko od europskog prosjeka, gdje 38 posto osoba poznaje nekoga drugačije seksualne orijentacije, dok kod nas to svega devet posto građana. LGBT osobe su na petom mjestu po ugroženosti, a prije njih su redom starije osobe, osobe s invaliditetom, žene te osobe različite nacionalnosti i vjere.
Na seminaru su predavali i Nataša Pršir iz Kontre, Edo Bulić iz Iskoraka, te dr. Tatjana Greif i Nataša Sukič iz slovenske organizacije ŠKUC LL , koje su izvijestile o dobrim iskustvima rada na zajedničkim projektima sa slovenskim sindikatom ZSSS. Seminar je završio živom raspravom o tome kakve strategije i politike borbe protiv diskriminacije na radnom mjestu trebaju razviti sindikati, te radom na primjerima slučajeva diskriminacije – što trebaju poduzeti sindikalni povjerenici.