Razočarani/e ste zbog izostanka jasne i oštre osude subotnjeg homofobnog divljanja u Splitu od strane državnih institucija i političara/ki? Onda im se žalite i pozovite ih na odgovornost! Dovoljno je poslati jedan mail.
    Poštovani/e,

    kao građanin/ka Republike Hrvatske šokiran/a sam subotnjim događajima iz Splita, u povodu tamošnje prve Povorke ponosa.

    Svakome tko je pratio medijsko izvještavanje sa Split Pridea jasno je da policija nije svoj posao napravila kako treba, jer je dozvolila pozive na ubijanje i linč, kao i kamenovanje i fizičke nasrtaje na sudoinike i sudionice Split Pridea. Vikalo se nesmetano i kontinuirano ‘Ubij pedera!’, kršio se masovno Zakon o suzbijanju diskriminacije, nasrtalo se i na novinare, gađalo se ljude bocama i čašama, kamenjem i topovskim udarima, a policija je sve to mirno promatrala.

    Očekujem od vas da se u povodu svega spomenutog javno oglasite i oštro osudite nasilje koje se u Hrvatskoj svakodnevno događa prema gejevima i lezbijkama. Opća osuda nasilja ‘prema bilo kome’ u ovom slučaju nije ni približno dovoljna, jer jasno je da je riječ o nasilju uvjetovanom najtežom homofobijom, a usmjerenom prema LGBT zajednici.

    Također, očekujem da podržite svoje gej, lezbijske, biseksualne i transrodne sugrađane u njihovoj borbi za slobodu i ravnopravnost, zbog koje će i cijelo hrvatsko društvo postati bolje i slobodnije. Sramotni događaji iz Splita tiču se svih nas i ako sada okrenemo glavu na drugu stranu pred takvim nasiljem i fašizmom, jednoga dana ćemo se zapitati zašto nitko ne diže glas kada fašisti dođu po nas.

Vlada
predsjednica@vlada.hr
ured.ravnopravnost@vlada.hr
lmaderic@ljudskaprava-vladarh.hr
mobms@mobms.hr
vdovranic@pravosudje.hr
ministar@mup.hr

Sabor
sabor@sabor.hr

predsjednik@sabor.hr

klubsdp@sabor.hr
klubnz@sabor.hr
klubhdz@sabor.hr
klubhss@sabor.hr
klubhdssb@sabor.hr
klubids@sabor.hr
klubnm@sabor.hr