Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Različite obitelji, ista ljubav  koje će se održati 12. travnja 2011. s početkom u 17 sati u INFO ZONI, Jerina 1, Split.

Izložba je proizašla iz kampanje u organizaciji ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), a koja se sastojala od postera i plakata distribuiranih diljem Europe 2008. i 2009. godine. Od 2010. godine izložba putuje po europskim zemljama kako bi dodatno podigla svijest o potrebi za jednakim pravima na obiteljski život bez obzira na nečiju seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. To je ujedno i centralna poruka ove izložbe.

Izložba se sastoji od 12 portreta različitih obitelji kojima je jedno zajedničko – a to je ljubav.

Ipak, u mnogim europskim zemljama ove obitelji ostaju neprepoznate ili su diskriminirane u zakonodavstvu. Cilj ove izložbe jest razotkriti vidove diskriminacije s kojima su ovakve obitelji suočene i time propitati društveno prihvaćanje situacije.

ILGA-Europe se nada da će izložba doprinijeti diskusiji o diskriminaciji koju proživljavaju različite obitelji, uključujući i one koje čine lezbijke, gej muškarci, biseksualne i transrodne osobe.

Izložba je do sad bila predstavljena u Poljskoj, Slovačkoj i Cipru.