Općinski Kazneni sud u Zagrebu objavio je 4. veljače 2011. presudu kojom je Marka Šarica i Miroslava Šarića proglasio krivim radi počinjenja kaznenog djela iz čl. 99.st.1. u vezi s čl. 89.st. 36 KZ- teška tjelesna ozljeda iz mržnje i čl. 331.st.1. uvezi s čl. 89.st. 36 KZ, nasilničko ponasanje iz mržnje.

Kažnjeni su na slijedeći način: za kazneno djelo iz čl. 99 st. 1 KZ svaki je dobio kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, a za kazneno djelo iz čl. 331. st. 1. KZ, kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca, te su oboje osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci uz ukidanje pritvora.

Nije dopušteno komentirati nepravomoćne presude u medijima, no može se kazati kako je presudom sud uputio važnu poruku javnosti u pogledu poštivanja ljudskih prava i temeljnih sloboda. Imajući u vidu da je sud donijevši osuđujuću presudu za svako kazneno djelo primjenio minimalnu zakonsku kaznu za okrivljenike, kakva je ta poruka svatko može sam zaključiti.

Podsjećamo; Miroslav Šarić (24), nogometaš prve hrvatske nogometne lige (bivši nogometaš Dinama, sada igra za Inter) i njegov brat Marko Šarić (21) pratili su g. Hadžića nakon izlaska iz gej lokala.  Bez ikakvog povoda nasrnuli su na g. Hadžića te u namjeri da ga usmrte, srušili su ga na pod i udarali nogama isključivo u glavu, a u svom naumu da ga usmrte bi zasigurno i uspjeli da nisu bili spriječeni dolaskom četvero prolaznika. Dok su ga udarali nogama u glavu,  obojica napadača su višekratno ponavljala riječi: „Udri ga! Ubij ga! Ubij ga! Mamu mu jebem pedersku!“

G. Hadžić, inače hrvatski branitelj i ratni vojni invalid, zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu frakture nosa sa pomakom, hematoma po licu, te razderotine usnice (7 šavova).  Zbog krvarenja iz glave zadržan je u bolnici u Vinogradskoj ulici na odjelu za neurokirurgiju više dana.
 
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je napad okvalificiralo kao kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda u stjecaju s kaznenim djelom nasilničkog ponašanja, te ga je okvalificiralo kao zločin iz mržnje.

Srdačan pozdrav,

Sanja Juras,

koordinatorica Lezbijske grupe Kontra 

Edo Bulić,
koordinator Iskoraka