Savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene mijenja telefonski broj savjetovališta. Do 19. svibnja funkcionirat će stari broj 01/457 33 72, a nakon toga validan će biti broj 091/457 33 72. Linija je otvorena ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20h.

Osim telefonskog savjetovanja tu je i e-mail savjetovaliste@kontra.hr. Također, mogući su i individualni razgovori s psihologinjom, a za termin je potrebno javiti se na gore navedeni broj ili e-mail. 

Savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene počelo je raditi početkom 2007. godine.  Aktivnosti koje obuhvaćamo su telefonsko savjetovanje, e-mail savjetovanje, individualne terapije, radionice i predavanja. Na rad nas je potakla višestruka diskriminacija lezbijki i biseksualnih žena koja za posljedice ima specifične probleme vezane uz mentalno zdravlje. Stoga našim radom pokušavamo raditi na podizanju standarda psihosocijalne zaštite lezbijki i biseksualnih žena.
U Savjetovalištu rade educirane volonterke i psihologinja. Cilj nam je stvarati siguran prostor za lezbijke i biseksualne žene te pružati mogućnost za podršku glede specifičnih pitanja i problema vezanim uz coming out proces, probleme u obitelji i/ili vezi, posljedice nasilja i zlostavljanja (verbalnog, fizičkog i psihičkog) u javnom i privatnom prostoru… Ovdje smo da pružamo informacije o organizacijama, inicijativama te događanjima za seksualne i rodne manjine. Također, naše aktivnosti su otvorene za roditelje koji žele dobiti informacije i/ili podršku te za osobe ostalih seksualnih i rodnih identiteta. 
Sve usluge u Savjetovalištu su besplatne. Financijsku potporu nam pružaju Global Fund for Women (SAD) i Mama Cash (Nizozemska).
Zahvaljujemo na razumijevanju u vezi promjene broja te se nadamo ćete nas i dalje kontaktirati kako bi nastavile/i kvalitetnu suradnju.
Sve informacije o aktivnostima Savjetovališta možete dobiti na 098/420 942.