Lezbijsko feministički zbor Le Zbor i prvi berlinski gej zbor Maenner Minne održati će dva prigodna koncerta povodom Međunarodnog dana protiv homofobije, 16. svibnja u Ljubljani i 17. svibnja u Zagrebu.

Domaćini zagrebačkog koncerta su novinarsko-umjetničko-aktivistički par Dražen Ilinčić i Mima Simić.

Koncert će u suradnji sa Udrugom gluhoslijepih osoba «Dodir» biti u cijelosti prevođen na hrvatski znakovni jezik.

Početak je u  21h u Klubu SC-a, Savska cesta 25.

Ulaz je slobodan.

Svjetska zdravstvena organizacija 17. svibnja 1990. godine,  službeno je uklonila homoseksualnost s liste mentalnih poremećaja. Od te godine lezbijske i gej organizacije diljem svijeta obilježavaju taj datum kao Međunarodni dan protiv homofobije s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda  i diskriminacije prema osobama homoseksualne orijentacije.

Le Zbor već drugu godinu koncertno obilježava taj dan. Ovaj put posebni gosti su prvi berlinski gej zbor Maenner Minne.

Maenner Minne (u slobodnom prijevodu «Muška ljubav» ) djeluju već više od dvadeset godina i za sebe imaju na desetke nastupa po Europi i SAD-u. Na njihovom repertoaru se nalaze razne numere iz musicala te evergreeni poput «Over the rainbow « te «Puppet on the string»… Na zagrebačkom koncertu predstaviti će izbor pjesama iz opusa njemačkog skladatelja Friedricha Hollaendera.

Le Zbor je prvi ženski mješoviti, lezbijsko feministički zbor u ovom dijelu Europe.

Od jeseni 2005. uspješno spaja aktivizam, kulturno umjetnički amaterizam i ponekad konceptualnu umjetnost.

Uža specijalnost su im pjesme koje se na neki način referiraju na žene ili su pak žene glavne junakinje u istima. Na njihove izvedbe&obrade Suade, Jovane, Candy, Katjushe…nijedna nije ostala ravnodušna :))  

Nakon nastupa zborova glazbu pušta DJ-ica Psycho killer.