Queer Zagreb i Kultura promjene pokreću cjelogodišnji program projekcija filmova queer tematike u MM centru, nastavljajući se na višegodišnje iskustvo ciklusa „Queer subote petkom (i subotom)“ u kinu Tuškanac, vjerujući u važnost kontinuirane prisutnosti queera u ukupnoj kulturnoj ponudi grada.
Ovaj petak predstavljaju vam filmove “Dragi! Priča o Peteru Dirku Uysu“ i kratke filmove s Out in Africa festivala.

petak, 22. 2. 2008.

19:30 sati
„Darling! The Peter Dirk Uys Story / Dragi! Priča o Peteru Dirku Uysu“ r. Julian Shaw, Australija, DVD, 54 min
Priča kontroverznog satiričara, umjetnika, draga queena Petera Dirka Uysa kao da je življena pred kamerama. Redatelj Julian Shaw razotkriva intimnosti ovog borca za ljudska prava i njegovu misiju podučavanja mlađih generacija o opasnostima HIV-a i AIDS-a. Film je prikazan na tek završenom Berlinaleu.

21:00 sat
program kratkih filmova s Out in Africa festivala, jedinog lezbijskog i gay filmskog festivala u Južnoafričkoj Republici
r. Fanney Tsimong, Južna Afrika, DVD, 80 min
Kratki filmovi južnoafričkog redatelja govore o borbi za život LGBT zajednice razapete između AIDS-a i nasilja u toj afričkoj državi. Predstavljeni na festivalima širom svijeta, od Južne Amerike, Europe, Afrike i Azije, napokon će i hrvatska publika imati priliku upoznati se s ovim izuzetnim opusom. Festival Out in Africa pionirski je festival u Južnoafričkoj republici koji prikazuje filmove s lezbijskim, gay i transrodnim temama povećavajući vidljivost queer zajednice. Festivalski program svake godine obiluje i kratkim filmovima lokalnih aktivista i umjetnika čiji dio će biti prikazan u Zagrebu.

izbor i najava filmova: Andrea Winter (Berlin)

uaz na projekcije je slobodan, filmovi su na engleskom jeziku