Program prikazivanja queer filmova bit će nastavljen i u 2008. godini, ali s drugačije osmišljenim programskim fokusima, koji će dovesti do još bolje komunikacije s publikom. Tako će se filmski programi u 2008. prikazivati u kinu Europa gdje ćemo imati 3 – 4 projekcije godišnje, u intervalima svaka 3 mjeseca s početkom u ožujku, dok će u MM centru Studentskog centra biti organizirane projekcije queer filmova u dosadašnjem, mjesečnom ritmu.

«Queer subote petkom (i subotom)» cjelogodišnji je program koji se u suradnji s kinom Tuškanac odvijao od 2005. – 2007. godine. Prije pokretanja navedenog programa, u Hrvatskoj nisu postojale cjelogodišnje i kontinuirane projekcije filmova queer tematike te se suradnja s Hrvatskim filmskim savezom pokazala izuzetno uspješnom i publici zanimljivom. Tijekom tri godine kontinuiranog prikazivanja filmova u mjesečnim intervalima prikazana su ukupno 93 dugometražna i 10 kratkometražna filma od kojih je oko 80 naslova hrvatska publika imala priliku vidjeti prvi put.

U veljači će biti prikazani filmovi južnoafričkog redatelja Fanneya Tsimonga, čiji filmovi govore o borbi za život LGBT zajednice razapete između AIDS-a i nasilja u Južnoj Africi. Također prikazujemo i film novozelandskog redatelja Juliana Shawa, «Darling! The Peter Dirk Uys Story», o poznatom južnoafričkom umjetniku Peteru Dirku Uysu, koji će netom prije Zagreba biti prikazan u programu Panorame berlinskog filmskog festivala ove godine.

4. i 5. ožujka u kinu Europa, u suradnji s Elle magazinom, moći će se pogledati film «Lagerfeld povjerljivo» o slavnom modnom kreatoru Karlu Lagerfeldu redatelja Rodolfea Marconija.