24.11.2007/10-14h/Centar za ženske studije-Berislavićeva 2

Centar za ženske studije s veseljem Vas poziva na radionicu o ženskom arhiviranju koju će voditi Annette Mevis (IIAV, Amsterdam).

Program radionice:
• Uloga i značenje Međunarodnog informacijskog centra i arhiva ženskog pokreta (IIAV – Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging) u Amsterdamu (prvi dio)
• Sačuvajmo našu priču. Prikupljanje i čuvanje arhiva ženskih organizacija i osobnih dokumenata žena (drugi dio)

Radionica je namijenjena predstavnicama/cima ženskih organizacija i drugih civilnih inicijativa, kao i profesionalnim arhivistima/arhivistkinjama, zaposlenicima/ama muzeja, povjesničarima/povjesničarkama i svima zainteresiranima koji/e žele saznati više o važnosti prikupljanja i arhiviranja građe nastale djelovanjem civilnih inicijativa i pokreta, s posebnim naglaskom na arhiviranju tragova ženskog javnog angažmana, ali i osobnih i privatnih dokumenata.
Radionica će biti vođena na engleskom jeziku.

O voditeljici:
Annette Mevis radi kao viša arhivistkinja u IIAV-u gotovo 25 godina. Počela je raditi 1983. godine, a u najvažnije projekte zacijelo spada projekt “Egodokumenti žena“. Uz to, 1978. godine suutemeljila je žensku knjižaru i kavanu u Nijmegenu, u kojoj je radila do 1985.

Kotizacija za predstavnice/ke organizacija i institucija iznosi 100 kn, za jednu ili dvije osobe po organizaciji/instituciji. U cijenu su uključeni topli napitci i lagani obrok u pauzi radionice.

Molimo da Vaše sudjelovanje prijavite do 19. studenog (ponedjeljak) telefonom (01/4872-406) ili e-mailom (zenstud@zamir.net).

Veselimo se Vašem dolasku!