Institut za etnologiju i folkloristiku u suradnji s Centrom za ženske studije ima čast pozvati Vas na predavanje koje će se održati 23. studenog 2007 godine, u 11 sati, u prostorijama Instituta za etnologiju i folkloristiku:
Francisca de Haan /Central European University, Budimpešta/: Women’s and Gender History: Recent Trends Internationally and in the CESEE Region
Francisca de Haan, PhD, povjesničarka je i profesorica Rodnih studija na Central European University u Budimpešti. Istraživački se bavi komparativnom poviješću žena i rodnom poviješću, s posebnim fokusom na povijest međunarodnih/transnacionalnih ženskih pokreta u 19. i 20. stoljeću. Inicirala je i suuredila Biographical Dictionary of Women’s Movements and Feminisms. Central, Eastern, and South Eastern Europe, 19th and 20th Century (CEU Press, 2006) te utemeljila i uređuje časopis Aspasia. International Yearbook of Central, Eastern and South Eastern European Women’s and Gender History (Berghahn Books, od 2007). Potpredsjednica je Međunarodne federacije za istraživanja povijesti žena (International Federation for Research in Women’s History).

Predavanje će biti na engleskom jeziku. Nakon predavanja predviđen je i razgovor, do 12:30.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i na predstavljanju knjige Biographical Dictionary of Women’s Movements and Feminisms. Central, Eastern, and South Eastern Europe, 19th and 20th Century (CEU Press, 2006) istog dana u 18h, u prostorijama Hrvatskog kulturnog kluba (Trg Maršala Tita 10).

Veselimo se Vašem dolasku!