U sklopu Kampanje Obitelj bez predrasuda Udruge LORI i ALARM javnosti će predstaviti FORUM KAZALIŠNU PREDSTAVU: Hoće li biti drugačije kad im kažem da sam gej?

Pula/MMC Rojc – Distorzija/9.11.2007./19.00h

Predstava Hoće li biti drugačije kad im kažem da sam gej? predstavlja poseban oblik interaktivnog scenskog izričaja u kojem publika dobiva priliku svojim intervencijama utjecati na zbivanja na sceni. Predstava se održava u sklopu 4. ANTI-FA FEST-a (Pula, 7.-10.11.2007., MMC Rojc).

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas da prisustvujete predstavi!

Kampanjom Obitelj bez predrasuda, želja nam je istaknuti probleme s kojima se LGBT osobe (lezbijke, gej muškarci, biseksualne, transrodne i transeksualne osobe) susreću u svojim obiteljima, povećati svjesnost članova obitelji/roditelja o potrebama LGBT osoba, potaknuti veću prihvaćenost ovih osoba u obitelji kao i utjecati na bolju osnaženost samih LGBT osoba. Realizacija Kampanje omogućit će roditeljima i ostalim članicama/članovima obitelji LGBTIQ osoba dostupnost informacijama vezanim uz LGBTIQ tematiku, doprinijeti povećanju razumijevanja za LGBTIQ osobe te smanjenju predrasuda i diskriminacije prema pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina od strane njihovih obitelji. Dugoročno gledano, Kampanja ima za cilj smanjenje homo/bi/transfobije, kako u obitelji, tako i u društvu, te promicanje ljudskih prava LGBT osoba.

Više o Kampanji na: www.obitelj-bez-predrasuda.info.

Kampanju za smanjenje diskriminacije i prihvaćanje pripadnika/ca seksualnih i rodnih manjina u obitelji su financijski podržali Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Global Fund for Women.