Radionica: Frustracije svakodnevne
Savjetovalište
26.1.2015. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
I u ovoj godini nastavljamo s mjesečnim radionicama. U pomalo depresivnom i sivom mjesecu počinjemo s frustracijama, vječnim pratiteljicama. One nas prate kroz dan, tjedan, mjesec... Kako se nosimo s njima? Što radimo s nagomilanim frustracijama? Tko ili što na frustrira: prijatelji/ice, kolege/ice, posao, škola, društevno-politička događanja? Ispoljavamo li frustracije ili ih zakopavamo u sebi? Da li nas frustracije vode u konflikte s okolinom? Da li odustajemo od naših ciljeva zbog prepreka na koje nailazimo? Da li je moguće kontrolirati naše reakcije u raznim situacijam kako ne bi imali/e negativne posljedice?
Više...
 
Druženje: Sklonište od blagdana
Ostalo
22.12.2014. // 20h // LGBT centar-Petrinjska 27
Boli vas glava od blještećih lampica? Od zvončića vam stradali bubnjići? Dosta vam je crvenih djedova i bijelih filmova, napasnih reklama, sretnih obitelji s TV ekrana? Kriza vas hvata od lavine kolača? Imamo savršen lijek za vas! Kontra vas poziva na druženje pod nazivom Sklonište od blagdana!
Više...
 
Tribina: Lezbijska scena u Sloveniji
Ostalo
14.12.2014. // 19h. // LGBT centar-Petrinjska 27
Razgovor o aktivizmu. O umjetnosti. O politici. O LGBT pokretu. O 25 godina lezbijske povijesti u Sloveniji. O festivalu Lezbična četrt koji se trenutno dešava u Ljubljani. Na tribini govore: Urška Sterle, Petra Hrovatin, Nataša Sukič i Tatjana Greif.
Dođite na nedjeljno druženje i aktivistički razgovor, ovo je jedinstvena prilika da saznate što se zbiva na slovenskoj sceni.
Više...
 
Radionica stripa
Ostalo

10.12.2014. // 18h // LGBT centar-Petrinjska 27
Tko u neko doba života nije bio lud za stripovima? Kucnuo je čas da saznate kako nastaje strip, testirate svoje ideje i potencijale.
Pozivamo vas na stripovsko kreativno druženje koje vodi Helena Janečić!
Naučit ćemo osnove crtanja stripa, kako nastaju likovi te što je specifično za izradu stripa. Zasigurno pratite Helenin stripovski rad, ovo je prilika da saznate svu istine i tajne njenih likova i stripova.

Više...
 
Grupa podrške za roditelje lezbijki, gejeva i transrodnih osoba
Savjetovalište

ponedjeljak 15.12.2014. // 18h // LGBT centar-Petrinjska 27

napravila/o  si  coming out? roditelji su u čudu? tata vrišti? mama zaziva nebeske sile? tvoji roditelji trebaju informacije i podršku!
Dovedi mamu i/ili tatu na druženje i grupni razgovor koji moderira psihologinja. Ovo je mjesto za pitanja, nedoumice, razgovor i podršku.

Više...
 
Diskusija LGBT osobe u beskućništvu
Ostalo

2.12.2014. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
Pozivamo vas na diskusiju na temu LGBT osobe u beskućništvu i otvorenje izložbe Duga na margini.
Na diskusiji će Neven Rauk pričati o osobnom iskustvu bivanja beskućnikom, koji su aktualni problemi u Hrvatskoj, s kojim problemima i preprekama se susreće u ostvarivanju svojih prava te koja je razina socijalnih prava i zaštite u Hrvatskoj.
Izložba se sastoji od fotografija koje su snimile/i polaznice/i foto radionice koju je organizirala Kontra.
Dođite, pridružite se diskusiji, poslušajte i postavite pitanja. Maknimo ovu temu s margine i učinimo je vidljivom!

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 91

Lezbijska grupa Kontra

Zagreb, Hrvatska
tel/fax: 385 1 457 33 72
Pravna pomoć
radnim danom od 10 - 18h
098 238 308
Savjetovalište
za lezbijke i biseksualne žene
svaki dan 098 420 942
pon i čet od 18 - 20h
091 457 33 72

Kontra je članica:
 

Financijska potpora: