Odluka Vrhovnog suda u prvom prijavljenom slucaju diskriminacije na temelju spolne orijentacije
Pravni tim
SVIM MEDIJIMA, 30.9.2014.

Poštovane/-i,
obraćamo vam se kako bismo vas informirali o odluci Vrhovnog suda Republike Hrvatske u slučaju diskriminacije g. Darija Krešića na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu – prvom prijavljenom slučaju diskriminacije na temelju spolne orijentacije na radnom mjestu.
Podsjećamo, Općinski sud u Varaždinu je u srpnju 2012.g. donio prvu pozitivnu presudu u slučaju diskriminacije na osnovu spolne orijentacije povodom prijave građanina tako što je u slučaju g. Krešića utvrdio:
1)    povredu prava na jednako postupanje (diskriminaciju) po osnovi spolne orijentacije,
2)    uznemiravanje g. Krešića i stvaranje za njega neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog radnog okružja po osnovi spolne orijentacije te je sud konačno
3)    zabranio Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu poduzimanje radnji kojima bi sprečavao daljnje napredovanje g. Krešića na radnom mjestu.
Ovu presudu Općinskog suda u Varaždinu potvrdio je u kolovozu 2013.g. Županijski sud u Varaždinu.
Više...
 
Reakcija na Prijedlog izmjena Kaznenog zakona
Pravni tim
SVIM MEDIJIMA; 24.9.2014.
Poštovane/-i,
Vlada je izradila  Prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona i uputila ga u saborsku proceduru. Prijedlog će sutra biti na prvom čitanju u Hrvatskom saboru. Vlada je unatoč brojnim upozorenjima civilnog društva propustila kroz nove izmjene Kaznenog zakona ispraviti veliku pogrešku koja je učinjena 2011. godine kada je posve ukinuo kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Primorani smo upozoriti javnost da će zbog takvog postupanja Vlade brojni nasilnici na ulicama Hrvatske ostati nesankcionirani. Zločini iz mržnje nad manjinskim društvenim skupinama – osobito pripiadnicima nacionalnih i etničkih manjina i LGBT osobama gorući su problem u hrvatskom društvu. Organizacije civilnog društva bilježe sve učestalije napade na pripadnike manjina.
Više...
 
Počinje plesni tečaj
Ostalo

Upisi u tijeku! PLES ZA SVE - plesni tečaj gdje sami/e birate tko vodi, a tko prati! Valcer, tango, cha cha cha, disco-fox, salsa… LGBT plesni tečaj u organizaciji qSPORT-a. Možete doći sami ili u paru, a prvi trening je besplatan.
Upisi i informacije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Više...
 
Izjava povodom usvajanja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola
Pravni tim
SVIM MEDIJIMA, 15. srpnja 2014.

Poštovane/-i,
obraćamo vam se povodom usvajanja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola.
Naglašavamo da jedino bračna jednakost ostvaruje ustavna načela ravnopravnosti i poštivanja ljudskih prava.
No, isto tako Zakon o životnom partnerstvu, nakon Zakona o istospolnim zajednicama predstavlja drugi bitan korak u hrvatskom društvu prema potpunoj ravnopravnosti za istospolne obitelji – bračnoj jednakosti.
Više...
 
Obilježavanje 25 godina lezbijskog pokreta
Ostalo

18.7.2014. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
Lezbijska grupa Kontra vas poziva na diskusiju i druženje povodom 25 godina, iliti četvrt stoljeća, osnutka prve lezbijske grupe u Hrvatskoj - Lila inicijative. Gdje, kako i zašto je pokrenuta inicijativa? Što je te davne 1989.godine potaknulo žene da unutar feminističkih grupa počnu s osnaživanjem lezbijki, druženjima, umrežavanjem i radom na vidljivosti lezbijskog identiteta?

Više...
 
Rasprava o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu
Pravni tim
SVIM MEDIJIMA, 10. srpnja 2014.

Poštovane/-i,
obraćamo vam se vezano za današnju raspravuo Konačnom prijedlogu Zakona o životnom Hrvatskom saboru.
Nažalost, ponovo, baš kao i 2003. i 2006. godine kada se raspravljalo o zaštiti obiteljskog života istospolnih parova, moramo upozoriti na razinu rasprave u Hrvatskom saboru.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 88

Lezbijska grupa Kontra

Zagreb, Hrvatska
tel/fax: 385 1 457 33 72
Pravna pomoć
radnim danom od 10 - 18h
098 238 308
Savjetovalište
za lezbijke i biseksualne žene
svaki dan 098 420 942
pon i čet od 18 - 20h
091 457 33 72

Kontra je članica:
 

Financijska potpora: