Radionica: agresija
Savjetovalište

LGBT centar-Petrinjska 27 // 22.3.2015. // 19h
Došao je dan da popričamo o agresiji, neželjenoj pojavi koja je stalno tu negdje. Otvoreno ćemo razgovarati o osobnim iskustvima, uzrocima i posljedicama agresivnog ponašanja, frustracijama te načinima obrane.
Želimo li ponekad neku osobu namjerno povrijediti? Na kome se ispucavamo? Na najbližima ili osobama koje ne znamo? Koje vrste agresije postoje? Jesmo li svjesne/i pasivne agresije? Žalimo se? Prebacujemo krivnju? Manipuliramo?

Više...
 
qSport organizira osmomartovsko pedaliranje
Ostalo

Vrijeme: 8.3.2015. // 11h
Točka nalaženja: križanje Horvaćanske ceste i ulice Hrgovići (kod one velike crkve svete mati slobode)
U 14h nastavljamo druženje u LGBT centru (Petrinjska 27)

Nedjelja. Osmi mart. U sportskom ruhu. Na pedalama. qSport vam kuha biciklističku avanturu putevima žena u sportu u Zagrebu.Počinjemo na Jarunu vozeći kroz Aleju Velikana(ki!) hrvatskog sporta. Tu ćemo prebrojati koliko ima panoa na kojima su sportašice te ih obilježiti kako bi ih istaknule. Nakon toga prisjetit ćemo se žena u atletici, nogometu, plivanju, klizanju... Bit će s nama prva pilotkinja, prva vozačica automobila te profesorica gimnastike s početka 20.st. Biciklima ćemo proći određenim gradskim punktovima značajnim za žene u sportu te pročitati kratke crtice o njihovim životima.

Više...
 
Radionica: Nek maske padnu!
Savjetovalište

8.2.2015., nedjelja // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
Tema ovomjesečne radionice je naša svakodnevna gluma i maske koje stavljamo u različitim životnim situacijama. Razgovarat ćemo kako se predstavljamo prijateljima/cama, partneru/ici, roditeljima, u susjedstvu, na poslu... Koliko zapravo uloga nudimo i postoji li pravo (ili krivo) ja? Mogu li uloge biti konfliktne? Donose li nam maske i uloge koje igramo nešto pozitivno ili nas sputavaju? Biramo li uloge ili su nam nametnute? Gdje su naši LGBT identiteti na životnoj pozornici? Možemo li uvijek biti ono što jesmo ili igramo uloge? Kako homofobna okolina utječe na formiranje naših uloga?  

Više...
 
Radionica: Frustracije svakodnevne
Savjetovalište
26.1.2015. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
I u ovoj godini nastavljamo s mjesečnim radionicama. U pomalo depresivnom i sivom mjesecu počinjemo s frustracijama, vječnim pratiteljicama. One nas prate kroz dan, tjedan, mjesec... Kako se nosimo s njima? Što radimo s nagomilanim frustracijama? Tko ili što na frustrira: prijatelji/ice, kolege/ice, posao, škola, društevno-politička događanja? Ispoljavamo li frustracije ili ih zakopavamo u sebi? Da li nas frustracije vode u konflikte s okolinom? Da li odustajemo od naših ciljeva zbog prepreka na koje nailazimo? Da li je moguće kontrolirati naše reakcije u raznim situacijam kako ne bi imali/e negativne posljedice?
Više...
 
Radionica: Nenasilna komunikacija prema sebi i drugima
Savjetovalište

2.2.2015.; 18h - 21h; LGBT centar-Petrinjska 27
Što? Učit ćemo osnovne alate nenasilne komunikacije: "Ja govor" i "neprosuđivanje" na verbalnoj razini kroz iskustvene komunikološke vježbe i četiri koraka nenasilne komunikacije. Kroz trans, pokret snap shot fotografiju doći ćemo do željenog ishoda i promjene, ponovo sagledati situaciju iz drugog kuta i pokušati naći rješenja za vlastite potrebe.

Više...
 
Druženje: Sklonište od blagdana
Ostalo
22.12.2014. // 20h // LGBT centar-Petrinjska 27
Boli vas glava od blještećih lampica? Od zvončića vam stradali bubnjići? Dosta vam je crvenih djedova i bijelih filmova, napasnih reklama, sretnih obitelji s TV ekrana? Kriza vas hvata od lavine kolača? Imamo savršen lijek za vas! Kontra vas poziva na druženje pod nazivom Sklonište od blagdana!
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 92

Lezbijska grupa Kontra

Zagreb, Hrvatska
tel/fax: 385 1 457 33 72
Pravna pomoć
radnim danom od 10 - 18h
098 238 308
Savjetovalište
za lezbijke i biseksualne žene
svaki dan 098 420 942
pon i čet od 18 - 20h
091 457 33 72

Kontra je članica:
 

Financijska potpora: