Radionica: Nek maske padnu!
Savjetovalište

8.2.2015., nedjelja // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
Tema ovomjesečne radionice je naša svakodnevna gluma i maske koje stavljamo u različitim životnim situacijama. Razgovarat ćemo kako se predstavljamo prijateljima/cama, partneru/ici, roditeljima, u susjedstvu, na poslu... Koliko zapravo uloga nudimo i postoji li pravo (ili krivo) ja? Mogu li uloge biti konfliktne? Donose li nam maske i uloge koje igramo nešto pozitivno ili nas sputavaju? Biramo li uloge ili su nam nametnute? Gdje su naši LGBT identiteti na životnoj pozornici? Možemo li uvijek biti ono što jesmo ili igramo uloge? Kako homofobna okolina utječe na formiranje naših uloga?  

Više...
 
Radionica: Nenasilna komunikacija prema sebi i drugima
Savjetovalište

2.2.2015.; 18h - 21h; LGBT centar-Petrinjska 27
Što? Učit ćemo osnovne alate nenasilne komunikacije: "Ja govor" i "neprosuđivanje" na verbalnoj razini kroz iskustvene komunikološke vježbe i četiri koraka nenasilne komunikacije. Kroz trans, pokret snap shot fotografiju doći ćemo do željenog ishoda i promjene, ponovo sagledati situaciju iz drugog kuta i pokušati naći rješenja za vlastite potrebe.

Više...
 
Radionica: Frustracije svakodnevne
Savjetovalište
26.1.2015. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27
I u ovoj godini nastavljamo s mjesečnim radionicama. U pomalo depresivnom i sivom mjesecu počinjemo s frustracijama, vječnim pratiteljicama. One nas prate kroz dan, tjedan, mjesec... Kako se nosimo s njima? Što radimo s nagomilanim frustracijama? Tko ili što na frustrira: prijatelji/ice, kolege/ice, posao, škola, društevno-politička događanja? Ispoljavamo li frustracije ili ih zakopavamo u sebi? Da li nas frustracije vode u konflikte s okolinom? Da li odustajemo od naših ciljeva zbog prepreka na koje nailazimo? Da li je moguće kontrolirati naše reakcije u raznim situacijam kako ne bi imali/e negativne posljedice?
Više...
 
Tribina: Lezbijska scena u Sloveniji
Ostalo
14.12.2014. // 19h. // LGBT centar-Petrinjska 27
Razgovor o aktivizmu. O umjetnosti. O politici. O LGBT pokretu. O 25 godina lezbijske povijesti u Sloveniji. O festivalu Lezbična četrt koji se trenutno dešava u Ljubljani. Na tribini govore: Urška Sterle, Petra Hrovatin, Nataša Sukič i Tatjana Greif.
Dođite na nedjeljno druženje i aktivistički razgovor, ovo je jedinstvena prilika da saznate što se zbiva na slovenskoj sceni.
Više...
 
Druženje: Sklonište od blagdana
Ostalo
22.12.2014. // 20h // LGBT centar-Petrinjska 27
Boli vas glava od blještećih lampica? Od zvončića vam stradali bubnjići? Dosta vam je crvenih djedova i bijelih filmova, napasnih reklama, sretnih obitelji s TV ekrana? Kriza vas hvata od lavine kolača? Imamo savršen lijek za vas! Kontra vas poziva na druženje pod nazivom Sklonište od blagdana!
Više...
 
Grupa podrške za roditelje lezbijki, gejeva i transrodnih osoba
Savjetovalište

ponedjeljak 15.12.2014. // 18h // LGBT centar-Petrinjska 27

napravila/o  si  coming out? roditelji su u čudu? tata vrišti? mama zaziva nebeske sile? tvoji roditelji trebaju informacije i podršku!
Dovedi mamu i/ili tatu na druženje i grupni razgovor koji moderira psihologinja. Ovo je mjesto za pitanja, nedoumice, razgovor i podršku.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 91

Lezbijska grupa Kontra

Zagreb, Hrvatska
tel/fax: 385 1 457 33 72
Pravna pomoć
radnim danom od 10 - 18h
098 238 308
Savjetovalište
za lezbijke i biseksualne žene
svaki dan 098 420 942
pon i čet od 18 - 20h
091 457 33 72

Kontra je članica:
 

Financijska potpora: