Diskusija: feminističke vrijednosti u lezbijskom pokretu
Ostalo

24.11.2014. // 20h
Lezbijska grupa Kontra vas poziva vas na diskusiju koju vodi Lepa Mladjenović na temu feminizam i lezbijski pokret. Zašto je feminizam važan za lezbijski pokret? Koje su to feminističke vrijednosti? Što je lezbijski pokret donio feminizmu? Gdje smo danas s lezbijskim pokretom i feminizmom? Raspravljamo i razmjenjujemo ideje na ove važne, često nevidljive teme. Stoga, dođite, raspravljate i družite se!

Više...
 
Foto radionica-2.dio
Ostalo
Najavljujemo drugi dio foto radionice, praktičnu nastavu :)
Termin je 22.11.2014 od 13.30 do 16.30h. Lokaciju ćemo vam javiti putem e-maila.
Slobodno se prijavite iako niste sudjelovale/i na prvoj radionici.
Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , broj osoba je ograničen. Također, ako imate pitanja, tu smo.
Radionice su besplatne, voditeljica je Tina Kadoić.
 
Izložba fotografija Jasne Klančišar: Zagrli me jako
Ostalo

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Zagrli me jako (2001.) autorice Jasne Klančišar te razgovor s fotografkinjom 17.11.2014. u 20h u LGBT centru (Petrinjska 27, Zagreb).
Zagrli me jako (Squezee Me Tight) priča je o intimnom prostoru koji bezgranično ispunjavaju osjećaji, pogledi, dodiri i misli. To je prostor koji se neprestano mijenja: u jednom trenutku želimo ga podijeliti, a već u drugom želimo ga samo za sebe. Može biti poput zagrljaja: slab, tako da nas ostavlja hladnima, ili topao i jak, grčevit ili gušeći. Ova serija fotografija prati ljubav, ali ne samo kao erotski odnos. Opisuje ju prije svega kao skrb i bliskost dvaju srca.
Prilikom otvorenja ćemo porazgovarati s Jasnom o izložbi te diskutirati o fotografiji, vizualnoj umjetnosti i LGBTQ* identitetima u Sloveniji.
Izložba je otvorena do 14.12.2014. u LGBT centru (Petrinjska 27, Zagreb). Raspored dana kada je otvorena izložba pratite na www.kontra.hr.

Više...
 
Akcija Ženske mreže povodom rasprave o izbornom zakonu "S dna lista na mjesta odlučivanja!"
Pravni tim

Javna akcija povodom rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor: S dna lista na mjesta odlučivanja!
Ženska mreža Hrvatske organizira javnu akciju povodom rasprave u Hrvatskom saboru o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor: S dna lista na mjesta odlučivanja!
Aktivistice Ženske mreže Hrvatske u četvrtak 13. 11. 2014. godine od 9 sati ujutro će ispred Hrvatskog sabora dijeliti zastupnicima i zastupnicama letke s prijedlogom amandmana i zip zatvarače koji simboliziraju podršku kvotama sa «zip sustavom». Također razvit ćemo i transparent s natpisom «S dna lista na mjesta odlučivanja!»

Više...
 
Radionica: Misli pozitivno!
Savjetovalište
LGBT centar, Petrinjska 27 // 16.11.2014. // 18h
Da li vam je život poluprazna ili polupuna čaša? Kako gledamo na život? Depra ili veselica? Kako naši stavovi utječu na odnose s drugim ljudima? Što možemo napraviti da smanjimo dozu negativnosti i odjenemo svijet u ružičasto? Zašto smo skloni pesimizmu/optimizmu?
Družimo se, razgovaramo, izmjenjujemo iskustva i pijemo punu šalicu čaja. Radionica koju ste vi tražile/i. Dobrodošla su sva raspoloženja.
Zarazite nas dobrim raspoloženjem ili, ako ste u crnjaku, napunit ćemo zajedno polupraznu čašu.
Više...
 
Sportski vikend
Ostalo

Dođite na sportski vikend! QueerSport Weekend desit će se u Zagrebu 24.-26.10. Ovaj vikend imat ćete prliku natjecati se na ženskom košarkaškom turniru, sudjelovati na badmintonskim i plivačkim treninzima, zaplesati u paru na LGBTIQ plesnom tečaju, okrijepiti se na brunchu, informirati se i podijeliti svoja iskustva na prezentacijama i diskusijama, pogledati izložbu "Maraton na iglama" te se zabaviti na Warm Up tulumu i QueerSport Partyju! Detaljan program možete vidjeti na www.qsport.hr

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 90

Lezbijska grupa Kontra

Zagreb, Hrvatska
tel/fax: 385 1 457 33 72
Pravna pomoć
radnim danom od 10 - 18h
098 238 308
Savjetovalište
za lezbijke i biseksualne žene
svaki dan 098 420 942
pon i čet od 18 - 20h
091 457 33 72

Kontra je članica:
 

Financijska potpora: