Za 20. svibanj 2017. godine najavljen je prosvjed «Hod za život» usmjeren protiv reproduktivnih prava žena, protiv prava na pobačaj. Lezbijska grupa Kontra suorganizirala je zajedno sa drugim ženskim organizacijama i inicijativama udruženim u Platformu za reroduktivna prava prosvjednu akciju «Hod za život gazi žene» kao reakciju na napade na ženska ljudska prava.

Prosvjedna akcija sastojala se od niza manjih akcija kojima je bio cilj ukazati da se radi zapravo o pokušaju dokidanja prava žena: stajanja s transparentima koji se tiču ljudskih prava žena na točkama uzduž rute povorke, razvijanja transparenta «Hod «za život» gazi žene» i hod s njim unatrag suprotno od povorke «Hoda za život», puštanje velikih transparenata sa zgrada na Trgu bana Jelačića «Crkva i država u ratu protiv žena» i «Hod «za život» gazi žene» te akcije «sit in» – mirnog sjedanja ispred povorke na Ilici blizu ulaza na Trg bana Jelačića.

Predstavnice Kontre sudjelovale su u stajanjima s transparentima na točkama uzduž povorke te u «sit in» akciji, što su popratili i mediji.

Linkovi na medijsko praćenje akcije:

Dnevnik: U Zagrebu privedene aktivistice Sanja Sarnavka i Sanja Juras

Jutarnji: HOD ZA ŽIVOT U Zagrebu se okupio veći broj ljudi, protuprosvjednici blokirali prolaz povorci, policija ih potrpala u maricu!

Večernji: Policija privela prosvjednice. U Zagrebu se okupilo 15.000 ljudi

Novi list: Platforma za reproduktivna prava žena: Hod za život gazi žene i nema veze sa zaštitom života već mu je cilj zabrana pobačaja