16.3.2014. // 19h // LGBT centar-Petrinjska 27

Dođite na već tradicionalno književno druženje Mjesečnicu. Ovaj put spremamo poslasticu – razgovor sa spisateljicom Norom Verde. Nakon što nam je posudila smajl, vodi nas do isteka zaliha. Pridružite se ovom literarnom putovanju!
Ovaj romaneskni prvijenac Nore Verde donosi priču o disfunkcionalnom odnosu dviju lezbijki, Nore i Lune. Pripovjedačica romana je antijunakinja koja prima, ali i dijeli šamare. Od političke korektnosti zazire – bez zadrške opisuje ono što se događa ispod krute maske “napredne sredine”.
Do isteka zaliha bavi se pokušajima da se šamari izbjegnu. Da ona koja šamara zaustavi ruku, a ona koja prima šamare ne odluči uzvratiti. Zalihe su na samom minimumu, no protagonisti romana to vide tek u rijetkim trenucima lucidnosti.

Nora Verde rođena je 1974. godine u Dubrovniku.
Prvom proznom knjigom “Posudi mi smajl” posvećenom generaciji x, lezbijskoj identitetu i egzistenciji, privukla je publiku raznolikih čitalačkih preferenci. Piše prozu dugog i kratkog kalibra, poeziju i novinarske tekstove potaknute glazbom, književnošću i feminističkim aktivizmom.

http://www.knjigolov.hr/item_y.php?ropduct_id=37140

Ne propustite posebno izdanje Mjesečnice!