18.1.2014. // 12-15h // LGBT centar-Petrinjska 27

Lezbijski festival L-fest predstavlja kreativnu radionicu Lucky Dyke: Stencil majice: progovorimo, nacrtajmo, ponesimo… svoju poruku a majici
Radionicu vodi: Lucky Dyke
www.facebook.com/StencilMajiceByLuckyDyke
http://luckydyke.blogspot.com/

Otvoreno za žene i transrodne osobe.
 
Ako volite da crtate, reckate, “sprejate”, ova radionica će vam biti prava uživancija!
Izrada majica uz pomoć stencil-a/šablona je i zabavna i korisna, jer posao ide brzo i lagano, a jedan dobro urađen stencil/šablon se može više puta koristiti. Prethodno znanje nije neophodno, učićemo sve zajedno jedna od druge na radionici. Sve što je potrebno je da ponesete jednu pamučnu svetliju majicu na kojoj ćete raditi.
Reči daju glas svim mislima i slikama koje su zaključane unutar naših srca i umova od strane patrijarhalnog društva. Kroz reči se oslobađamo.
„Kada govorimo imamo strah da naše reči neće niko čuti i da neće biti shvaćene. Ali, kada ćutimo, mi se i dalje plašimo. Zato je bolje da govorimo.“ Audre Lord.
Neka ova radionica bude naš zajednički način preobražaja ćutnje u jezik i akciju!
Naša učiteljica bit će Lucky Dyke – slobodna umetnica koja živi, voli i radi na relaciji Beograd – Sarajevo – Banja Luka. Inspiraciju nalazi u ljubavi, lezbejskoj egzistenciji, aktivizmu, poeziji, bojama, prirodi, životinjama, muzici..
Dizajnom na majicama ona podrzava kreiranje društvenih promjena. obožavateljka je DIY (do-it-yourself) kulture, te je s toga svaki dizajn (stencil) na majici njena ručna izrada.
Molim vas da najavite vaš dolazak na lgbtcentar@gmail.com kako bi pripremile dovoljno materijala. Vi donosite majicu, a mi boje.