12.12.2013. // 19h / LGBT centar-Petrinjska 27

Voliš filmove? Želiš sa nama učiti o osnovama stvaranja filma i snimiti naš zajednički film? Imaš ideju za svoj film, ali ti fali ekipa? Želiš podijeliti sa nama svoja filmska iskustva i znanja?
Pridruži nam se u četvrtak 12.12.2013. u 19h u prostorijama LGBT centra u Petrinjskoj 27 i izloži svoje ideje.
Na prvom okupljanju međusobno ćemo se upoznati, ispričat ćemo jedni drugima kakva su naša dosadašnja filmska znanja i iskustva i svatko od nas će imati prilike reći što očekuje i želi od ove naše filmske radionice.
Razmislite želite li slušati o temama poput: pisanje scenarija, osnove teorije filma, osnove snimanja i montaže, fotografija ….
Razmislite da li biste vi mogli održati neko predavanje o filmu, filmskom stvaralaštvu, glumi na filmu, glazbi za film, kostimografiji, scenografiji ….. ili možda želite voditi neku večer filmske analize?

Možda već imate ideju za svoj kratki film, i želite ju sa nama razraditi i realizirati?
Nemate još ideju, ali želite nešto raditi? U tom slučaju nemojte brinuti, jer ćemo zajedno osmisliti i realizirati jedan mali filmski projekt.
Na prvom okupljanju dogovoriti ćemo i dinamiku naših budućih filmskih okupljanja, pa razmislite o tome koliko imate slobodnog vremena i koji termini za održavanje radionice vam odgovaraju.
Također razmislite kakav način internetske komunikacije za ubuduće vam odgovara.
Nakon što se dogovorimo o budućim aktivnostima pogledati ćemo nekoliko kratkih filmova za inspiraciju!
Važne napomene:
Na radionici će se dakle raditi kratki film (dokumentrni, igrani, eksperimentalni … po želji).
Stručnih predavača/ica nema, učimo jedni/e od drugih.
Za opremu se snalazimo, snimamo mobitelima, fotoaparatima ….
Sudjelovanje je besplatno i svi su pozvani dati svoj doprinos (idejama, znanjem, iskustvom).
Prethodno filmsko iskustvo ipak nije važno, samo želja se računa.
I na kraju,
tražimo među nama buduće glumce/ice, redatelje/ice, scenariste/ice, snimatelje/ice, montažere/ke, majstore/ice rasvjete i zvuka, kostimografe/kinje, scenografe/kinje, šminkere/ice, skladatelje/ice i druge važne filmske radnike, i najvažnije od svega, želimo se međusobno družiti i jačati našu zajednicu.
Dođite! I pozovite svoje prijatelje/ice!

PS
Ukoliko netko ne može doći u četvrtak, a želio/ljela bi nam se pridružiti ostavite nam ovdje svoje komentare, prijedloge, mišljenja ….