Povodom coming out dana održava se živa izložba na kojoj su umjesto predmeta «izložene» osobe koje će podijeliti svoje coming out iskustvo.
U ležernoj atmosferi u LGBT centru Zagreb, posjetitelji mogu razgovarati s izlošcima iliti osobama koje su napravile iskorak iz ormara (coming out). Ovim jednostavnim događajem želimo potaknuti dijalog između onih koje su doživjele coming out i onih koji žele naučiti više o coming outu. Na ovaj način direktnog prijenosa iskustva najbolje se uči o coming out, odgovara na brojne predrasude i strahove.
Na izložbi će biti lezbijke, gejeve, «kao» biseksualac, aseksualna i panseksualna osoba. Zanima te kako je izgledao njihov prvi coming out? Kome su rekli prvi put, drugi, put… zadnji put? Kako su se osjećali? Kako su reagirali njihovi roditelji, prijatelji, kolege na poslu…? Neki su napravili coming out i na TV-u, neki samo bližnjima, neki su u vezi, a neki s djecom.

Besplatno piće i grickalice, glazba u pozadini, a goste i hrabre izloške počastit ćemo i tortom u duginim bojama! Na ulazu će biti knjiga izložaka, a same osobe s kojim možete pričati imat će oznake na sebi, bit će i kartice s pitanjima koje možete koristiti ako vam treba inspiracija za dijalog. Na izložbi će biti izloženi i rezultati istraživanja o iskoraku (coming outu) u Hrvatskoj.

Izložba se održava u LGBT centru Zagreb, Petrinjska 27 na coming out dan, 11.10.2013. od 17 do 21.

 

Inače, izložba je slična konceptu Human Library, svojevrsnoj knjižnici u kojoj se ne posuđuju knjige, već ljudi koji s drugima razgovaraju o svojim iskustvima. Na taj način razbijaju se predrasude, prema primjerice LGBT osobama,invalidima, samohranim majkama i općenito «drugačijim». Više možete saznati na http://humanlibrary.org/ .

Hvala Marku za fotku: http://instagram.com/itsmarkian