SIGURNOSNE UPUTE ZA SUDJELOVANJE NA MARŠU ZA BRAČNU JEDNAKOST
1. Okupljanje za povorku počinje u 16 sati na Zrinjevcu. Prilikom dolaska na Marš preporučamo da ne nosite vidljiva obilježja LGBT pokreta. Na Zrinjevcu možete preuzeti transparente i zviždaljke, te se presvući. 

 
2. Povorka kreće u 17 sati.
3. Na povorku nemojte nositi predmete koji mogu biti upotrijebljeni kao oružje. Fotoaparati su dozvoljeni.
4. Vlastite pištaljke, zvečke, bubnjevi, zastave i transparenti su dobrodošli.
5. Osobe sa transparentima i natpisima uvredljivog ili nasilnog sadržaja bit će zamoljene da ih uklone.
6. Ukoliko tijekom povorke dođe do verbalnih ili drugih provokacija, dobacivanja i sl., ne dajte se isprovocirati i ne odgovarajte na njih, nego ih ignorirajte ili odgovarajte isključivo pozitivnim porukama (sloganima Marša, zviždanjem, isticanjem transparenata…). Marš za bračnu jednakost je miran i nenasilan prosvjed. Osim toga, u slučaju nasilnog odgovaranja na provokacije policija može protiv vas pokrenuti prekršajni postupak. Sve napade, prijetnje ili uvrede jednostavno prijavite policiji ili našim redarima/-kama. 
8. Naši redari i redarke imat će naljepnice s natpisom “Redar” na rukavu, te će vam stajati na raspolaganju ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja ili primjetite bilo što o čemu bi ih trebalo obavijestiti (uključujući i neprofesionalno ponašanje policije, te osobe koje vam djeluju sumnjivo).
10. Po završetku Marša, s Trga sv. Marka će biti organizirana policijska pratnja, odnoso prijevoz do sigurnih lokacija, o čemu ćete dobiti dodatne informacije po završetku Marša.
11. Također preporučujemo, radi vaše vlastite sigurnosti, da pri povratku kućama uklonite obilježja LGBT pokreta.
Za sva ostala pitanja, možete nam se obratiti na broj: 098/238 308 
Broj telefona policije: 112.