SVIM MEDIJIMA, Zagreb, 3. travnja 2013.

Lezbijska grupa Kontra i Iskorak – centar za prava seksualnih i rodnih manjina pozivaju Vas na konferenciju za novinare/-ke s temom predstavljanja Izvještaja o stanju ljudskih prava LGBT osoba za 2012. godinu. Na press konferenciji ćemo se osvrnuti na zakonodavne inicijative pokrenute u prošloj godini, uključujući Prijedlog Zakona o državnim maticama koji je trenutno u proceduri, te radnu skupinu za izradu Prijedloga Zakona o registriranom partnerstvu.

Izvještaj također sadrži ocjenu stanja i izmjena u obrazovnom sustavu (uključujući zdravstveni i građanski odgoj) koja se nastavlja na analizu školskih udžbenika koju smo objavile/- prošle godine.

Osvrnut ćemo se i na statistike zločina iz mržnje i slučajeve diskriminacije i rad državnih institucija u protekloj godini.

Na konferenciji ćemo također prvi puta predstaviti i Izvještaj o praćenju provedbe Preporuke Vijeća Europe državama članicama o mjerama za suzbijanje diskriminacije na osnovu spolne orijentacije ili rodnog identiteta u Republici Hrvatskoj.

Konferencija za novinare/ke održat će se u petak, 5. travnja 2013. godine s početkom u 10:00 sati u net.kulturnom klubu MAMA, Preradovićava 18, Zagreb.

Veselimo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

Sanja Juras, koordinatorica Kontre

Zoran Dominković, koordinator Iskoraka