U Zagrebu, 23.10.2012.

Lezbijske obitelji. Mama ili mame i pas, ili mačka, ili ribica, ili hrčak, ili iguana i ili sl. Iz nekog još neistraženog razloga, lezbijke su sklone suživotu sa, najčešće dlakavim, životinjskim stvorenjima. Da li kao susptitut za djecu, partnericu ili nesto treće, tko bi znao te lezbijske aspiracije. Na nama je da fotografski ovjekovječimo taj stereotip i okačimo ga o zid. Ako si ljubomorno gledala kako se Navratilova i Degeneres prepotentno šepure sa svojim psićima, došao je i tvoj trenutak. Pošalji nam najdražu fotku na kojoj si portretirana sa svojom životinjicom, svejedno koje vrste, ne diskriminiramo.

Vidi na fejsu.

Fotka će biti izložena na izložbi u sklopu lezbijskog festivala L-festa sredinom studenog ove godine u Zagrebu. Posjetiteljice i posjetitelji će glasati za najdirljivije i najdlakavije fotke. Proslavi sebe i ljubimca, ovo je taj trenutak! Slava u lezbijskoj zajednici i životinjskom carstvu ti ne gine.

Prst na okidač, životinjica ispred objektiva i klik!

Naši zahtjevi: Fotka koja prikazuje tebe i tvoju/og ljubimca/icu, može i u množini Ako si ekstra motvirana, slobodno pošalji par crtica teksta o fotki. Budi Daktari, dr Dollittle, Lassie, Beethoven, Fliper ili gorila u magli. Ako ste ti ili ljubimac sramežljivi, primamo i fotke u sjeni i zamračene oči. Jedna osoba može poslati jednu fotografiju.

Fotografije šalji na: lfestzagreb@gmail.com do 10.11.2012.

Možda ova izložba napokon izrodi odgovor na vječno pitanje – pas ili mačka, tko li je lezbijkin/a najbolji/a prijatelj/ica.

Organizatorice: Lezbijska grupa Kontra