Pozivamo vas na predstavljanje knjige ”U svojem dvorištu” autorice Suzane Tratnik koje će se održati u knjižnici Marka Marulića u Splitu (Ulica Slobode 2), u ponedjeljak 20.02. s početkom u 18 sati.
Na predstavljanju će sudjelovati Suzana Tratnik a isto će moderirati Luiza Bouharoua.
Prijevod knjige ”U svojem dvorištu” izdala je Lezbijska grupa Kontra uz financijsku podršku Trubarove zaklade pri Društvu slovenskih pisaca (Ljubljana, Slovenija), fondacije Heart and Hand Fund (Half moon  Bay, SAD) i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva (Zagreb, Hrvatska).

O Suzani Tratnik:
 Suzana Tratnik rođena je 1963. godine u Murskoj Soboti. Diplomirala je sociologiju na Fakultetu za društvene znanosti u Ljubljani, magistrirala antropologiju spolova na Institutum Studiorum Humanitatis, također u Ljubljani.  Živi i radi u Ljubljani kao spisateljica, prevoditeljica i publicistica. Objavila je pet zbirki kratkih priča: Pod ničlo (Ispod ništice, 1997.), Na svojem dvorišču (U svojem dvorištu, 2003.), Vzporednice (Paralele, 2005), Česa nisem nikoli razumela na vlaku (Ono što nisam nikada razumjela u vlaku, 2008.) i Dva svetova (Dva svijeta, 2010.); dva romana: Ime mi je Damjan (2001.) i Tretji svet (Treći svijet, 2007.), dječju slikovnicu Zafuškana Ganca (2010.). Također je napisala i monodramu, radijsku igru, stručni rad o lezbijskom pokretu u Sloveniji te stručni rad o lezbijskoj literaturi. Godine 2007. primila je nagradu Prešernove zaklade za književnost. Njezine knjige i kratke priče prevedene su na dvadeset jezika, a prevela je više knjiga britanske i američke proze, drame i stručne tekstove različitih autorica i autora, kao što su Judith Butler, Adrienne Rich, Leslie Feinberg, Michael Cunningham, Jackie Kay, Mary Dorcey, Katy Watson, Ian McEwan, Dennic Cooper i Truman Capote.
Knjiga se može nabaviti u Profilovim knjižarama a za vrijeme predstavljanja se možete kupiti po promotivnoj cijeni.