22.12.2011., Split
IZJAVA ZA MEDIJE
Samo što nije svanuo Božić u našoj prelijepoj, tolerantnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Vrijeme je ljubavi, vrijeme praštanja, vrijeme darivanja. Splitske vile odlučile su u to ime gradonačelniku voljenoga grada podariti oprost za Split Pride u obliku boľićnog drvca u duginim bojama kao podsjetnik na ljepotu različitosti kako boja, tako i ljudi, ali i znak da je nakon pljuska kamenja, boca, dimnih bombi i iščupanih oleandara u najlipšem gradu na svitu došlo vrime za dugu.

Sigurni smo da je gradonačelnik, sad već i član sabora, tijekom posljednjih mjeseci osvijestio činjenicu da zastupa ne samo heteroseksualne, već i sve homoseksualne, biseksualne, transeksualne i/ili transrodne kupce, pardon, građane i građanke Republike Hrvatske, čija su prava, slobode i tjelesna sigurnost svakodnevno ugroženi zbog njihove različitosti.

Kao što je pokazao ovogodišnji splitski Pride, i zagrebačkih dosadašnjih deset, kao i bezbrojne milijunske povorke ponosa LGBT osoba širom svijeta, pederi i lezbe više ne kane živjeti u ormarima tišine i laži, već u boljem i ravnopravnijem društvu. A njihov ponos, pokazalo se nakon splitskog Pridea, polako se uvlači pod kožu šutljive javnosti i daje joj glas. Ove su se godine, više i jače no ikad, podrškom oglasili/e pojedinci/ke, osobe iz medija, i mediji sami.  Shvatili/e su da je borba za LGBT prava borba za ljudska prava i borba za bolju Hrvatsku.

Nadamo se da će se ova poruka napokon uvući i u premudre poglavarske glave koje smo tako pomno odabirali/e.

Želimo vam demokratski Boľić i ravnopravnu Novu 2012!

Splitske vile