L-fest, u organizaciji Lezbijske grupe Kontra, održava se po drugi put od 18. do 20. studenog 2011. u Zagrebu. Festival kojem je cilj promicanje lezbijske vidljivosti te poticanje kreativnosti unutar zajednice i ove godine književnim radionicama, radionicama videa i stripa te druženjima i raspravama tematizira i definira lezbijski identitet.
U suradnji s Dalijom Pintarić, snimateljicom i montažerkom, L-fest organizira radionicu izrade kratkog videa u trajanju do tri minute. Radionica je namijenjena lezbijkama te svima kojima se barem ponekad osjećaju kao lezbijke, a videi će se baviti temom Lezbijska sreća.

Ideja i cilj radionice jest potaknuti zajednicu na izražavanje vlastitog identiteta ovladavanjem novim medijima (osnove snimanja i filmske montaže). Cilj je kroz kreativnu formu potaknuti lezbijke na izražavanje te na taj način povećati njihovu vidljivost. U ovom konkretnom slučaju radni je zadatak prikaz osobne vizije pojma lezbijske sreće.

Radionica je besplatna, a za sudjelovanje je potrebno poslati prijavu na Lfestvideoradionica@gmail.com s kratkim pismom motivacije do 21. 10. 2011. Može se prijaviti najviše deset osoba, a moguće su pojedinačne i timske prijave, s time da u timu može biti najviše tri osobe.

Tehnički minimum je aparat za snimanje (fotić, mobitel s USB-om ili bluetooth, digitalna kamera), poželjno je imati laptop, no nije nužan, te USB stick. Predznanje nije potrebno.

Raspored radionica:

Pogon, 23. 10. 2011, 11 – 17 h – uvodno druženje, prezentacija tema i tehničke upute
Pogon (TBC), 12/13. 11. 2011, 11 – 17 h – obrada snimljenog materijala do krajnjeg produkta

Studio smijeha, 20. 11. 2011, 20 h – prezentacija snimljenog materijala u sklopu revijalnog programa L-festa

Veselimo se vašim radovima

Tim L-festa