L-fest održava se po drugi put u Zagrebu od 18. do 20. studenog 2011. u Zagrebu. Festival kojem je cilj promicanje lezbijske vidljivosti te poticanje kreativnosti unutar zajednice i ove godine književnim radionicama, radionicama videa i stripa te druženjima i raspravama tematizira i definira lezbijski identitet.
L-fest u suradnji s umjetnicom Anom Opalić organizira izložbu „Što volim na tebi“. Izložba je zamišljena kao serija od deset fotografija odabranih među radovima pristiglima na natječaj.

Tema kojom se izložba bavi jest osoban doživljaj ljubavi između dvije žene, odnosno vizualan prikaz trenutka, situacije ili portreta u kontekstu lezbijske ljubavi. Cilj je izložbe potaknuti žene koje se definiraju kao lezbijke, biseksualke ili transrodne/transseksualne na vizualno izražavanje vlastitog identiteta, života i svakodnevice. Izložba će se moći pogledati od 18. studenog do 4. prosinca 2011. u izložbenom prostoru Muzeja prekinutih veza.

Natječaj za izložbu fotografija pod nazivom “Što volim na tebi”

Natječaj je otvoren za žene koje se identificiraju kao lezbijke te biseksualne ili transrodne/transseksualne osobe. Prijavljuje se jedna fotografija po autorici. Fotografije mogu biti amaterske i profesionalne vas molimo da ih pošaljete na e-mail adresu Lfestphoto@gmail.com u rezoluciji od 300 dpi-ja, veličine 20 x 30 cm do 11. 11. 2011. Uz fotografiju može se priložiti i kratak tekst po slobodnom izboru.

Po završetku natječaja od svih će se pristiglih fotografija selektirati njih deset, koje će biti izložene u Muzeju prekinutih veza. Po zatvaranju izložbe svaka će autorica na poklon dobiti svoju fotografiju.

Veselimo se vašim radovima

Tim L-festa