Danas je održano drugo ročište u postupku koji se vodi povodom napada na našeg klijenta g. Gorana Hadžića, hrvatskog branitelja i vojnog invalida kojeg su pokušali ubiti nogometaš prve hrvatske nogometne lige Miroslav Šarić i njegov brat, zbog seksualne orijentacije.

Saslušani su svjedoci koji nemaju neposredna saznanja o napadu. 1. okrivljenik je iznio obranu u kojoj je izmijenio činjenične navode obrane od onih koje je iznio pred istražnim sucem gdje je priznao učin kaznenog djela i izrazio žaljenje.

Ovaj petak, 4. veljače na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, Ilica 207, s početkom u 9.00 sati, soba broj 8., sudac Bertalanić, bit će izneseni završni govori stranaka i objavljena presuda. 

Podsjećamo; Miroslav Šarić (24), nogometaš prve hrvatske nogometne lige (bivši nogometaš Dinama, sada igra za Inter) i njegov brat Marko Šarić (21) pratili su g. Hadžića nakon izlaska iz gej lokala.  Bez ikakvog povoda nasrnuli su na g. Hadžića te u namjeri da ga usmrte, srušili su ga na pod i udarali nogama isključivo u glavu, a u svom naumu da ga usmrte bi zasigurno i uspjeli da nisu bili spriječeni dolaskom četvero prolaznika. Dok su ga udarali nogama u glavu,  obojica napadača su višekratno ponavljala riječi: „Udri ga! Ubij ga! Ubij ga! Mamu mu jebem pedersku!“
G. Hadžić, inače hrvatski branitelj i ratni vojni invalid, zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu frakture nosa sa pomakom, hematoma po licu, te razderotine usnice (7 šavova).  Zbog krvarenja iz glave zadržan je u bolnici u Vinogradskoj ulici na odjelu za neurokirurgiju više dana.
 
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je napad okvalificiralo kao kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda u stjecaju s kaznenim djelom nasilničkog ponašanja, te ga je okvalificiralo kao zločin iz mržnje.

Zbog činjenice da su napadači za vrijeme napada govorili da će ubiti g. Hadžića i nogama ga udarli isključivo po glavi očekujemo da ODO prekvalificira djelo u pokušaj teškog ubojstva.

Od suda očekujemo izricanje okrivljenicima bezuvjetnih zatvorskih kazni.

Srdačan pozdrav,

Sanja Juras,       
koordinatorica Lezbijske grupe Kontra 

Edo Bulić,
koordinator Iskoraka