17.12.2010.::18H::CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA (KRALJA DRŽISLAVA 6)

U okrilju zime i blagdanske euforije pozivamo vas na još jedno druženje roditelja LGB osoba. Uz pahulje snijega i treptaj lampica na susjednim izlozima razgovorat ćemo o tome kako je biti roditelj lezbijke, geja i biseksualne osobe te razmjenjivati vlastita iskustava. Moguće teme su coming out, aspekti (ne)prihvaćanja seksualne orijentacije i/ili identiteta djeteta, problemi u obitelji, (ne)prihvaćanje okoline, predrasude i stereotipi na koje nailaze LGB osobe i njihovi roditelji te kako se postaviti u takvim situacijama.

Želimo razgovarati o pozitivnim primjerima prihvaćanja kako bi pružili podršku svim roditeljima. Teme nisu zadane, razgovarat će se o temama i pitanjima koje će inicirati sami roditelji. Stoga, pozivamo sve roditelje koji imaju nedoumica, žele dobiti informacije ili jednostavno žele razgovarati da nam se pridruže. Važna su nam vaša iskustva, bilo pozitivna bilo negativna. Tu smo da se međusobno ohrabrujemo i podržavamo.

Grupa podrške za roditelje će trajati od 18 do 20h a u 20h pozivamo djecu roditelja i ostale zainteresirane osobe da nam se pridruže u malom neformalnom druženju i zakusci odnosno blagdanskoj uvertiri.

Kako bi znale broj sudionika/ca, molimo zainteresirane roditelje da se jave na sljedeće kontakte; savjetovaliste@kontra.hr i 098 420 942.

Vidimo se,
Lezbijska grupa Kontra