Le Zbor

Nakon četiri godine rada, za neke sve, za sve ponešto

Prvi hrvatski lezbijsko feministički zbor Le Zbor obilježava četiri godine djelovanja. Rođendanski koncert pod nazivom «Za neke sve, za sve ponešto» održati će se u klubu Medika, ovaj četvrtak 12. studenog s početkom u 21h.

Pored Le Zbora, rođendansku proslavu uveličati će jake snage hrvatske underground i demo scene: alternativni zborovi-etno zbor «Čipkice» i gej klapa «Qlapa», ženski bend sastavljen od poznatih hrvatskih umjetnica i znanstvenica «U pol 9 kod Sandre», zatim supergrupa glazbenika iz raznih zagrebačkih off bendova «Vergl grind» te ženska bitter/sweet jazz kombinacija «Choco Jazz».

Pored bendova i zborova nastupiti će i DJ-evi/ice i to na 3 floora, a sve u skladu sa temom večeri «Za neke sve, za sve ponešto».

Uvod u cjelovečernji program biti će projekcija dokumentarnog filma «Bože čuvaj Le Zbor». Autorice Dalija Pintarić i Lora Šuljić pratile su Le Zbor na prvom sudjelovanju jednog LGBT zbora iz ovog dijela Evrope na Festivalu lezbijskih i gej zborova «Various Voices» u Londonu, tijekom svibnja 2009.

Kao rezultat nastao je dirljivi dokumentarac o glazbi, hrabrosti, ljubavi, ponosu i predrasudama, koji na dosadašnjim prikazivanjima nikog nije ostavio ravnodušnim.

I jedna specifičnost za kraj, film i koncert će biti prevođeni na hrvatski znakovni jezik.

Dobrodošle/i!

Detaljan program koncerta:

Le Zbor-4. rođendanski party,

12. studenog 2009

 Medika, 21h

upad 25kn

 

“Za neke sve, za sve ponešto”

Zabavljaju vas na tri (3) floora

Skoro pa klasika:

Choco Jazz

Čipkice

Qlapa

Le Zbor feat. Cabarez Girls

Gitare, harmonike, electro i ostala muzika na struju:

U pol 9 kod Sandre

Vergl Grind

Miće mace

DJ Bo1

Funky  happy brass music i debeli groove:
DJ Messfunkit
DJ Lindarski

A tko to tamo pjeva?

 “U pol’9 kod Sandre“ osnovan je kasne 2009. godine u središtu Zagreba, Španskom.
Ozbiljan pristup glazbi, svake srijede u 20:30 kod Sandre, rezultirao je stvaranjem suptilnog izričaja koji je iznenadio i same članice benda, prosjek godina 35.
 Njihov prvi nastup na zatvaranju Vox Feminae Festivala početkom listopada, učinio je od njih ono čemu su se potajno i neskromno nadale: zvijezdama i izvan granica Španskog. S ciljem što skorijeg oporavka od ovog bombastičnog uspjeha i što bezbolnijeg povratka na Zemlju, “U pol’9 kod Sandre” priprema veliki come back u obliku rođendanskog poklona kolegicama iz Lezbora.

“Choco Jazz”
Dvije prijateljice koje su odlučile imati bend. Zabavlja ih isprobavanje raznih instrumenata i eksperimentiranje s različitim stilovima. Nazvale su se ChocoJazz, iako zapravo više vuku na blues. No, istina je da zbilja vole čokoladu.

http://www.myspace.com/chocojazzband

“Vergl Grind” je novi projekt podzemnih zagrebačkih muzičara usmjeren prema kazališnim vodama. Nakon niza godina sviranja u supersoničnim bendovima kao što su Peach Pit, Tigrova Mast, Seven That Spells i Owie Pockshull, odlučili su se malo odmoriti. Uzeli su akustične instrumente i odalamili u igru sviranja pijanih valcera i cirkuskih vinjeta. Ne zadugo,  poslušali su  savjet svog gurua Velikog Bijelog Štakora i napokon izašli iz podzemlja na svjetlo kazališne pozornice. Novo sunce ih je prepržilo u mutante koji ne bježe ni od suradnje  sa  klaunovima, akrobatima i artistima drugih afiniteta. (pa ni sa Le Zborom, op. ur .)

http://www.myspace.com/verglgrind

“Qlapa”

Poruka ljubavi najupečatljivije se može iskazati glazbom. Prva muška gay klapa u ovom dijelu Evrope za vas je pripremila evergreene i domaće uspješnice sa prigodno izmijenjenim tekstovima. Hm, da li su zgodniji Kaštelani, Splićani ili pak Dubrovčani?!

http://www.qlapa.tk/

“Le Zbor”-malo puniji modeli koji pjevaju, ponekad i troglasno, stručnjakinje na polju konceptualne umjetnosti, repertoar raznolik kao i područje djelovanja

www.myspace.com/lezbor

www.lezbor.com

“Cabarez Girls”-Lezborski spin off, Cabaret style with German taste, made in London

“Miće mace”
dvije usidjelice koje su odlučile izać iz ormara u nedostatku “čudnovate” i “nesvrstane” glazbe u svojem rodnom gradu. više se glupirajo nego li majstorski puštaju glazbu, alatka je računalo, odabir pjesama i energija je biće ono što radi gruv i drži ih na životu. U procesu su nadogradnje, sad se upravo radi prvi kat kuće. Dok ne dođu do krova, neće bit mira. 🙂 Odazivaju se na pozive za svadbe, sprovode, krstitke i slične prigode, jedini uvjet je da nemoraju nositi ružičasto.

http://www.myspace.com/micemacice

“Čipkice”

Etno sestre

DJ Bo1

 http://www.myspace.com/bo1tanzmacher

DJ Messfunkit
DJ Lindarski

+extra dodaci

-prijevod na znakovni

-baloni punjeni helijem

-domaća medica po promotivnim cijenama

-turbo dirljivi dokumentarac “Bože čuvaj Le Zbor”