POZIVAMO VAS

NA PROJEKCIJU FILMA GRUPE INCEST TRAUMA CENTAR (BEOGRAD):

Novo je da sam bila zlostavljana

četvrtak – 2.7.2009. – 17h – Europski dom (dvorana Strasbourg) – Zagreb

Ovaj dokumentarno-igrani film zasnovan je na svjedočenjima osam stvarnih žena koje su preživjele seksualno nasilje u djetinjstvu i u proteklim godinama se obraćale Incest Trauma Centru. Promocija prvog filma ovakve vrste planirana je i u većem dijelu već zakazana na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Ovo je prva projekcija u Hrvatskoj.  
Glavne uloge u filmu: Mirjana Karanović i njena glumačka klasa.
Trajanje filma: 93 min.
Film će predstaviti aktivistkinje Incest Trauma Centra: Ljiljana Bogavac i Dušica Popadić

Incest Trauma Centar – Beograd (www.incesttraumacentar.org.rs) je ženska nevladina organizacija specijalizirana za problem seksualnog nasilja. Službeno je registrirana 1994. godine.

Snimanje dokumentarno – igranog filma o životima žena koje žive tu negdje među nama i preživjele su seksualno zlostavljanje u djetinjstvu ima za cilj poboljšati vidljivost problematike. Film pokazuje da se seksualno nasilje ne dešava “negdje drugdje i nekom drugom”. Snažna poruka o problemu seksualnog zlostavljanja djece, njegovoj dinamici i posljedicama ali i o oporavku prikazana je kroz iskustva žena koje su nakon dugogodišnje izloženosti seksualnom nasilju u djetinjstvu odlučile javno govoriti o svojim iskustvima. Želimo poboljšati poziciju djece i odraslih osoba koje su preživjele seksualno zlostavljanje i utjecati na smanjenje i brisanje socijalne distance prema preživjelima.

Ideja za film je stvorena u okviru tima Incest Trauma Centra – Beograd upravo zato što je jednogodišnja kampanja protiv seksualnog nasilja „Ja koju / kojeg niko ne poznaje“ Incest Trauma Centra – Beograd utjecala na porast prijavljivanja seksualnog nasilja i direktno ohrabrila žene koje su dale iskaze za ovaj film. U ovom trenutku su starosti od 22 do 40 godina i njihov identitet je kroz filmsku formu i scenarij zaštićen.

Autorska prava: Incest Trauma Centar – Beograd (organizacija i produkcija).

Lezbijska grupa Kontra je prepoznala važnost senzibilizaranja javnosti o problematici zlostavljanja u djetinjstvu te je suorganizatorica u organiziranju projekcije u Hrvatskoj.  

Nadamo se da ćete se pridružiti događaju i sudjelovati u diskusiji!

Ulaz je slobodan.

Informacije:
Sanda Brumen
Lezbijska grupa Kontra
098 420 942
sandaa@gmail.com