4.6.2009. – 13.6.2009.
Zagreb; Galerija VN, Ilica 163a

Zagreb Pride za otvoreni grad – Sudjeluj! poziva na otvorenje izložbe umjetničkog kolektiva ‘Koliko queer posla’ (How much queer work), koja će se održati u četvrtak, 4. lipnja, u 20 sati, u galeriji VN u Zagrebu. Izložba traje do 13. lipnja.

Izlažu: Helena Janečić, Ana Opalić, Dana Budisavljević, Željka Fuderer-Levak, Iva Habus, Lea Kralj Jager, Darko Vaupotić, Gabrijela Ivanov, Tanja Topolovec.

‘Koliko queer posla’ je kolektiv iznikao gotovo organski 2007. godine iz potrebe za umjetničko-aktivističkom queer notom na području Hrvatske. Otvorene je strukture, stvara svoje poveznice uglavnom preko interneta i okuplja osobe čije bi radove dobro locirali pridjevi kao što su ‘angažirani’, ‘rodno propitujući’, ‘skloni odmaku’.

‘Queer posla’ je moto prve izložbe koja nije tematski čvrsto koncipirana, što je spontano rezultiralo time da su queer posla ispala situacijska, dinamična, po korištenim tehnikama vrlo raznoliko ispričana priča. Radovi su protkani ili se direktno odnose na (i)zakulisnu igru umjetničke produkcije i djelovanja, potpuno neopterećeni misterijem (queer) identiteta, ali po istom misteriozno povezani.

Namjera nam je ovom izložbom, kao i cijelim nizom drugih budućih djelatnosti iz našeg ovogodišnjeg programa, ‘ući’ u prostore u koje Zagreb Pride i LGBTIQ kultura još uvijek nisu bili i publici ponuditi queer sadržaje tako da ti sadržaji ‘dođu’ k njima.