PETAK / 17.10. / 19h / PROJEKCIJA I DISKUSIJA / KATZENBALL

Nakon duže pauze (posvećene rađanju, posvajanju i izučavanju seksualnih običaja dobrosusjedskih nam zemalja) AJFC se vraća s ekskluzivnim video uratkom koji sugerira da istospolna ljubav na balkanski način ne mora biti kažnjena silovanjem, ubojstvom ni heteroseksualnim brakom!

Pozivamo vas, dakle, da nam se pridružite u hrvatskoj premijeri filma Lezbajka koje tvorkinje opisuju na sljedeći način:

Lezbejski eksperimentalni igrani film

"LEZBAJKA”(40 min.)

Scenario i režija: Biljana Stanković Lori

Uloge : aktivistkinje i prijateljice NLO-a (novosadske lezbejske organizacije)

“Lezbajka” je prvi lezbejski igrani film koji su na ovim prostorima kreirale lezbejske aktivistkinje i naše prijateljice. Prvi put je prikazan na Lezbejskom umetničkom festivalu "Umetnost radi akcije II", 29. 08. 2008. u Novom Sadu.

Junakinje filma su četiri drugarice, likovi iz popularnih bajki, koje putuju na prvo zajedničko letovanje na Lezbos. Kroz njihova uzbuđenja, i neprilike film prepliće komplikovanu realnost lezbejskih života sa čarolijom istih.

Film je na srpskom, bez titlova. 

Upozorenje: Ovoj hrvatskoj premijeri nazočit će i autorice filma, uvezene specijalno za ovu priliku! Nipošto ne propustite jedinstvenu priliku da vidite, čujete, upoznate, a možda i dodirnete naše ćirilične koleginice!