U subotu 26. lipnja održan je 7. po redu Zagreb Pride. Povorci kroz grad pridružila se i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Gordana Lukač-Koritnik. Iako je sama povorka  uz jako policijsko osiguranje protekla bez izgreda, nakon službenog završetka, fizički su napadnuti aktivisti udruga Kontra i Iskorak, pred ulazom u prostorije njihove udruge, a na drugom mjestu u gradu još trojica mladića koji su prethodno bili sudionici povorke.

Diljem svijeta Povorke ponosa održavaju se u svrhu senzibiliziranja javnosti za toleranciju prema različitosti, za nenasilje i za nediskriminaciju. Budući da mediji igraju značajnu ulogu u stvaranju tolerantnog i nenasilnog društvenog okruženja, Pravobraniteljica žali što prije subotnje Zagreb Pride povorke javna televizija nije niti jednom prikazala spot snimljen za potrebe kampanje za toleranciju prema homoseksualnim osobama „Ljubav boli".

Pravobraniteljica osuđuje nasilnički napad na aktiviste Kontre i Iskoraka te sudionike povorke te smatra da, osim održavanja Zagreb Pridea, postoji i potreba za provedbom šire, sustavne kampanje osvještavanja o toleranciji i nenasilju prema pripadnicima/cama LGBTIQ zajednice. Niti jedan slučaj nasilja nad bilo kime i po bilo kojoj osnovi ne smije se tretirati kao manje važan i ostati nekažnjen.