vrijeme: 28.03.2008., 21,00
mjesto: Zagrebačko kazalište lutaka, scena Travno, Božidara Magovca b.b.

Centar za ženske studije Zagreb, Anti-trafficking Centar Beograd i Fondacija CURE Sarajevo zajednički organiziraju obilježavanje desetogodišnjice globalnog pokreta protiv nasilja nad ženama V-Day 2008. Svečana predstava nagrađivanoga komada Eve Ensler Vaginini monolozi, u kojoj će nastupati glumice, pjevačice, političarke i aktivistice iz Zagreba, Beograda i Sarajeva, održat će se 28., 29. i 30. ožujka 2008. u Zagrebu (28.03.), Beogradu (29.03.) i Sarajevu (30.03. ). Predstave će biti u korist ženskih udruga koje rade na sprječavanju nasilja protiv žena i djevojčica. Regionalni V-Day Zagreb-Sarajevo-Beograd 2008 stavlja ženu iz regije, koja je do nedavno bila obilježena konfliktima i ratom, na drukčiju zemljopisnu kartu – kartu suradnje. V-day će promovirati koncept putovanja: predstava Vaginini Monolozi putovat će između Zagreba i Beograda, Beograda i Sarajeva i Sarajeva i Zagreba. Tako će poznate glumice, među njima Sanja Vejnović, Matija Prskalo, Suzana Nikolić, Luna Lu, Cvijeta Mesić, Mirjana Bobić Mojsilović, Nancy Adbal Sakhi, Anita Matić, Kristina Krepela i druge aktivistice i političarke iz Zagreba, Beograda i Sarajeva promovirati suradnju i odlučnost da se zaustavi nasilje protiv žena i djevojčica. V-Day događanja su u 2007. održana u 1100 mjesta, 30 država i 5 kontinenata…. s više od 2500 predstava u kojima je sudjelovalo 600.000 ljudi. Pojedinci/ke i grupe u cijelome svijetu pomogle su da se prikupi 40 milijuna dolara i educiraju milijuni o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama. Ponosne smo što smo dio pokreta koji mijenja živote žena i djevojčica.
Želimo da i regionalni V-Day 2008. bude uspješan i stoga Vas pozivamo da dođete 28.03. (petak) u 21 sat u Zagrebačko kazalište lutaka, scena Travno, Božidara Magovca b.b. V-day je prilika da zajedno s nama podijelite bolne, duhovite i oslobađajuće rečenice odličnog kazališnog teksta i pridružite nam se u promicanju ženskih ljudskih prava. Kupite na vrijeme svoju ulaznicu! Poklonite dragoj osobi ulaznicu ili pozovite svoju prijateljicu/partnera da Vam se pridruže. Cijene ulaznica su: 30, 50, 100, 500 i 1000 kn. Cijena ulaznice ne ovisi o mjestu sjedenja u dvorani, već predstavlja oblik donacije. Naime, sav prihod od prodaje ulaznice namijenjen je Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, organizaciji koja već 17 godina radi na sprječavanju nasilja protiv žena. Rezervacije: Centar za ženske studije, tel:01/4872-406 ili mail: zenstud@zamir.net. Kupnjom ulaznice podržavate ženski aktivizam i omogućujete da ustrajemo u radu protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, a kupnjom zlatne ulaznice (1.000 kn) postajete ujedno i počasnom V-day članicom! Vaša podrška značit će NE nasilju protiv žena i djevojčica. Veselimo se Vašem dolasku na predstavu!

Ukoliko niste u mogućnosti biti s nama 28.03., pozivamo Vas da donirate sredstva Autonomnoj ženskoj kući Zagreb. Broj žiro-računa za donacije je: 2360000-1101968330. V-day u Zagrebu podržale/i su: glumice, glazbenice i umjetnice iz Zagreba, Beograda i Sarajeva, Zagrebačko kazalište lutaka, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Veleposlanstvo Republike Finske, Gloria, Hotel Palace Zagreb, LUSH, European Women’s Lobby i studentice i suradnice Centra za ženske studije.