Organizator Zagreb Pridea Marko Jurčić i njegov prijatelj napadnuti su jučer oko 19 sati na Trgu bana Jelačića, između Margaretske ulice i Ilice. Nakon što su se šakama i nogama na njih obrušila osmorica nepoznatih mladića, Jurčić i prijatelj prevezeni su u KB Sestara milosrdnica. Prijatelju su dijagnosticirani prijelom jagodične kosti, potres mozga i brojni hematomi po licu i tijelu, te je prevezen u KB Dubrava gdje je zadržan na liječenju. Jurčić koji je prošao “samo” s hematomima na glavi i nagnječenjem nosa, pušten je na kućnu njegu.
– Hodali smo trgom kada su nam dva pijana navijača prepriječila put. Imali su oko 25 godina. Jedan me počeo naguravati i povlačiti za jaknu. Moj ga je prijatelj pokušao maknuti od mene, ali su ga ovi bacili na pod i počeli mlatiti.

Ja sam ih pošpricao suzavcem, no tada se stvorila još nekolicina njihovih, pa su oborili i mene. Mlatili su nas nogama po licu. Ne znam koliko je sve trajalo ni koliko ih je bilo. Znam da su mene udarala četvorica, a da je Hrvoje za to vrijeme isto ležao na podu. Na policiji sam čuo da su nas napala ukupno osmorica – prepričao nam je sinoć potreseni Jurčić. Ubrzo se u bolnici pojavio i suorganizator Pridea Franko Dota.

Otpratio je Jurčića u Prvu policijsku postaju kako bi dao izjavu. Neslužbeno smo doznali da je policija privela četvoricu sumnjivaca, od kojih su neki priznali napad, te da će danas biti organizirano prepoznavanje. Jurčić je o svemu obavijestio GLBT koordinaciju Hrvatske.

Kaže, sretan je što nije prošao s težim ozljedama i sad mu je najvažnije da njegovom prijatelju bude dobro. Zanimljivo je da je taj mladić prije par godina već napadnut dok se s Jurčićem vozio noćnim tramvajem. I tada je završio s teškim ozljedama glave.

Večernji list