Poštovani/e
u povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.listopada 2007. godine Centar za mirovne studije i Sjaj – udruga za zaštitu prava osoba s duševnim smetnjama pozivaju Vas da nam se pridružite u javnoj manifestaciji „LUDI PRIDE 2007“ posvećenoj afirmaciji prava i društvenog položaja osoba s duševnim smetnjama.
Javna manifestacija „Ludi pride 2007“ temelji se na praksi drugih zemalja iz svijeta u kojima se proteklih godina razvio pokret civilnog društva koji se zalaže za prava i društvenu integraciju osoba s duševnim smetnjama.

Ovom manifestacijom želimo po prvi puta skrenuti pozornost na prava osoba s duševnim smetnjama koje su često u sustavu državne skrbi lišene osnovnih ljudskih prava i prepuštene društvenoj margini.

Okupljanje ćemo započeti ispred ograde Psihijatrijske bolnice Vrapče u Bolničkoj ulici u Zagrebu s početkom u 11:00 sati, a manifestaciju ćemo nastaviti na Trgu bana Josipa Jelačića u 12:00 sati.

Simboličnim odlaskom iz bolnice želimo našim sugrađanima i sugrađankama pokazati da osobe s duševnim smetnjama mogu izaći iz takve institicije te da im je mjesto u društvu, a ne izvan (ili pored) njega.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i iskazati podršku u što većem broju ispred ograde Psihijatrijske bolnice Vrapče ili na Trgu bana Josipa Jelačića te da konačno počnemo mijenjati naše društvo za dobrobit onih koji su lišenjem poslovne sposobnosti lišeni i svih svojih prava i ljudskih vrijednosti.

Veselimo se Vašem dolasku!

Kristijan Grđan
Centar za mirovne studije

Zrinka Perčin
Udruga Sjaj