U sklopu Kampanje 28.06. LORI aktivistkinje i volonteri/ke su od 18 do 20:30 sati dijelile/i letke na Korzu, Rivi, gatu Karoline riječke te po Starom Gradu. Podijeljeno je sveukupno 990 letaka.
Letci Obitelj bez predrasuda sadrže informacije o Kampanji za smanjenje diskriminacije i prihvaćanje pripadnika/ica seksualnih i rodnih manjina u obitelji, ciljeve i aktivnosti Kampanje, izbor rezultata iz istraživanja potreba LGBTQ zajednice koje je LORI provela krajem prošle godine te sedam osobnih pisama koje su LGBTQ osobe uputile svojim roditeljima i/ili drugim članovima/icama obitelji. Pisma koja su objavljena u ovom otvorenom pismu kao dio letka sakupljena su preko javnog poziva upućenog LGBTIQ zajednici.

Letci su namijenjeni roditeljima odnosno članovima obitelji lezbijki, gej muškaraca, biseksualnih, transrodnih, transeksualnih i queer osoba i onih koji bi jednog dana u obitelji mogli imati osobu drugačije seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.

Letci su podijeljeni osobno ljudima, jedan dio je ostavljen u Gradskoj knjižnici te u par kafića kao i stavljen na parkirane automobile kako bi se doprlo do što većeg broja ljudi. Većina je ljudi uzela letak te ga pogledala i spremila. Bilo je nekoliko komentara ispod glasa o temi letka te jedan vrlo negativni ispad gospođe u srednjim godinama. Sve u svemu dijeljenje letaka je prošlo sasvim ok.