Požurite na otvaranje izložbe Ane Opalić u Kuli Lotrščak, Strossmayerovo šetalište 9, 25.04. u 19h. Izložba traje do 06.05.2007.
Izložba fotografija Ane Opalić, pod nazivom ‘Poslije’, otvara se u srijedu, 25. travnja, u 19 sati, u Kuli Lotrščak. Kustosica izložbe je Marina Viculin, a radovi se mogu pogledati do 6. svibnja.

‘Poslije’ je serija fotografija snimljenih na brdima iznad Dubrovnika gdje su se za vrijeme Domovinskog rata izravno sukobile hrvatska i jugoslavenska vojska (na relaciji Srđ-Strinčijera-Bosanka-Žarkovica).

Petnaest godina poslije prvih sukoba, nakon što je područje proglašeno razminiranim odlučila sam snimiti seriju fotografija hodajući stazama koje povezuju crtu razdvajanja. Zanimalo me što ću zateći na mjestima koja su u mojoj svijesti od početka rata bila prisutna kao poprišta zločina. Je li moguće takvo mjesto prepoznati ili pretpostaviti?

I da li je nelagoda koju sam osjećala hodajući tim stazama bila izazvana mojom idejom o tome što se – možda baš tu – dogodilo ili je moguće osjetiti prošlost i priču mjesta?’ Ana Opalić

Ako niste sigurne/i tko je Ana, pogledajte:

http://www.ana-opalic.htnet.hr/
http://www.gay.hr/portal/opsirno-3216.php