inQueerzicija – Nova gej scena i Konkretne Vizualizacije iz Ljubljane predstavljaju Torch Song Trilogy Harveya Fiersteina u izvedbi nizozemske kazališne skupine The Queen’s English Theatre Company. Predstava će biti izvedena 19. travnja 2007. u 19:30 u zagrebačkom teatru &TD.
Ulaznice za Torch Song Trilogy mogu se kupiti na blagajni teatra &TD svakim danom osim nedjelje od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat te na dan predstave dva sata prije početka. Cijena ulaznica je 25 kn za studente i 50 kn za ostale.

Torch Song Trilogy je ostvarila ogroman uspjeh početkom osamdesetih, odmah nakon premijere na Broadwayu 1983. godine. U sljedeće dvije godine predstava je izvedena 1222 puta, što je postavlja među neke od najizvođenijih predstava na Broadwayju. Godine 1988. snimljen je i hollywoodski film s Harveyem Fiersteinom i Matthewom Broderickom u glavnim ulogama, a kazališna predstava je doživjela brojne nove postave diljem svijeta.

Torch Song Trilogy danas ima kultni status, jer se na živopisan način bavi nekim od najznačajnijih tema osamdesetih godina prošlog stoljeća – AIDS-om, neokonzervativizmom i liberalizacijom – a sve su te teme i danas itekako prisutne kao goruće ne samo u europskom, nego i u hrvatskom kontekstu. Ovo će gostovanje biti i praizvedba ovog djela u Hrvatskoj.
Projekt su financijski poduprli Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i ŠKUC galerija.

Stjepan Pavlek
Predsjednik inQueerzicije

Dodatne informacije, kontakti i registracija za novinare:
web: http://www.inqueerzicija.hr/
e-mail: info@inqueerzicija.hr
telefon: 091 585 0879