Poštovane/i,

Obraćamo vam se vezano za napise iz Novog lista od 24. studenog 2006. godine. Naime, u članku pod naslovom "Samo HSP protiv preljubnika i homoseksualaca" se navodi slijedeće: "Baš kao i u slučaju preljuba, stav pravaša u slučaju homoseksualaca na visokim položajima u HSP-u je jednako rezolutan… 'Ni u kom slučaju', bio je kratak Trgovčević."

Molimo Vas da se što prije očitujete u javnosti da li je izjava gospodina Trgovčevića u Novom Listu dobro prenesena, te da li je točno da HSP brani osobama homoseksualne orijentacije napredovanje u stranci, te time vrši diskriminiciju svojih članova/ica po osnovu spolne orijentacije.

U statutu vaše stranke u članku 2. jasno piše da se Hrvatska stranka prava zalaže za slobodu i boljitak svih hrvatskih državljana, te smo zbog toga iznenađeni i razočarani  ovakvim postupkom predstavnika Vaše stranke. Da li to znači da HSP ima namjeru samo selektivno se držati vlastitog statuta i ne primjenjivati odredbe iz članka 2. na hrvatske državljane i državljanke koji/e su homoseksualne orijentacije?

Srdačan pozdrav,

Sanja Juras,