Gay pride 2002

Zagreb Pride 2003

Zagreb Pride 2004

Zagreb Pride 2005

10.7.2005.; ZRINJEVAC

2005. godine održan je četvrti Zagreb Pride.  Organiziran je od strane neformalne feminističke grupe Epikriza uz potporu Lezbijske grupe Kontra te Centra za mirovne studije.
Okolnosti u kojima se pripremao bile su poprilično nespecifične za dotadašnje prajdove. Bila je to svojevrsna ad hoc akcija organizirana u svega 3 tjedna. Pokrenulo ju je šest osoba koje su bile  nezadovoljne situcijom nedogađanja prajda te godine u Zagrebu.  
Naime, iako je te godine za organizaciju prajda Iskorak dobio financijsku potporu od Grada Zagreba, na vidiku nije bilo istog. Nakon što je sve već vrištalo da povorke neće biti, u organizaciju se upustila feministička grupa Epikriza. Budući da  je to bila neformalna skupina, financijska sredstva, prostor i sve logističke potrepštine pružili su Kontra i Centar za mirovne studije dok su hvale vrijednim savjetima i podrškom uskočile/I mnoge/i aktivistkinje/i. Od napornih organizacijskih priprema, Epikrizi je teže glavobolje zadavala policija koja je zahtijevala da o svom trošku unajmi velik broj privatnih zaštitara koji bi štitili povorku. Nakon iscrpljujućih pregovora sa policijom, dobila se suglasnost za održavanje povorke. Održana je 10. srpnja na Zrinjevcu nakon čega je krenula povorka standardnom rutom. Okupilo se oko 150 osoba. Kulturno – umjetnički program je izostao zbog premalo vremena za organizaciju.
Sva financijska sredstva (dobivena od Kontre) utrošena su na unajmljivanje privatnih zaštitara.

Manifestacija je prošla bez incidenata I problema, uz tek minorno protuokupljanje nekolicine osoba.

Zagreb Pride 2006-2009