Savjetovalište za lezbijke i biseksualne žene počelo je s radom u siječnju 2007. godine. Aktivnosti koje obuhvaća su telefonsko savjetovanje, e-mail savjetovanje, individualne terapije, radionice, predavanja i  grupe podrške.

U Savjetovalištu rade educirane volonterke i psihologinja. Cilj nam je stvarati siguran prostor za lezbijke i biseksualne žene te pružati mogućnost za podršku glede specifičnih pitanja i problema vezanim uz coming out proces, probleme u obitelji i/ili vezi, posljedice nasilja i zlostavljanja (verbalnog, fizičkog i psihičkog) u javnom i privatnom prostoru… Ovdje smo da pružamo informacije o organizacijama, inicijativama te događanjima za seksualne i rodne manjine.

Na rad nas je potakla višestruka diskriminacija lezbijki i biseksualnih žena koja za posljedice ima specifične probleme vezane uz mentalno zdravlje. Psiholozi/ginje i psihijatri/ce često su i sami/e homofobne/i ili postoji nedostatak znanja i senzibiliziranosti glede specifičnih potreba lezbijki i biseksualnih žena. Stoga našim radom pokušavamo raditi na podizanju standarda psihosocijalne zaštite lezbijki i biseksualnih žena.

Također, u pojedine aktivnosti uključene su i ostale seksualne i rodne manjine (gejevi, biseksualni muškarci, transrodne i transeksualne osobe) te roditelji lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba.

Načela Savjetovališta su poštivanje različitosti, povjerljivost, diskrecija i anonimnost.

Sve usluge u Savjetovalištu su besplatne. Financijsku potporu u 2007. godini su nam pružali Global Fund for Women (SAD) i COC Netherlands (Nizozemska) dok nas u 2008. godini podupiru Global Fund for Women (SAD) i Mama Cash (Nizozemska).  

Radno vrijeme:

Telefonsko savjetovanje:
091/457 33 72; pon i čet; 18 – 20h

E-mail savjetovanje:
savjetovaliste@kontra.hr; svakim radnim danom

Individualno savjetovanje:
po dogovoru

Grupa podrške za roditelje
lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba:
098/420 942

Detaljnije informacije:

Sanda Brumen, koordinatorica
e-mail: sandaa@gmail.com
Mob.: 098/420 942